– Klubbene viste karakteren sin etter Hillsborough

Jürgen Klopp lot seg røre da han pratet historie med klubbprofiler fra Everton og Liverpool.

17. des 2016 kl 23.00 Marius Rabben

I forkant av sitt første Merseyside-derbyet fikk Klopp innblikk i hvordan de røde og blå har stått sammen etter Hillsborough-tragedien, og han har stor forståelse av hvorfor supporterne setter denne kampen såpass høyt.

– Forrige sesong, før hjemmekampen mot Everton, møtte jeg noen legender fra begge klubber, og det var interessant å høre på historiene deres, siteres han av Liverpool Echo.

– Fineste jeg har hørt om i fotballen

– Jeg elsker historie og er en stor tilhenger av fotballhistorie. Mellom disse klubbene har det skjedd mange store ting. Begge klubber viste sin virkelige karakter da de reagerte på Hillsborough, og jeg må bare si at det er den fineste historien jeg har hørt om i fotballen.

SAMMEN:
SAMMEN:  Merseyside-klubbene har stått side om side i den lange, harde kampen for rettferdighet etter Hillsborough-tragedien.

– Jeg elsker at man i slike øyeblikk virkelig glemmer at en er rivaler. Så møtes man i kampene, og man kjemper om tre poeng.

Gjennom 14 måneder med opplevelser på Merseyside har ikke Klopp noe vondt å si om den blå delen av byen.

– Jeg er en del av Liverpool Football Club. Det er enkelt for meg å akseptere viktigheten av denne kampen, men jeg kan ikke akkurat si at Everton har vært min fiende siden jeg var tolv år.

– Kjenner til den store rivaliseringen

– Jeg liker hvordan Liverpool lever med disse to store klubbene i byen. Hittil har jeg aldri hatt noen problemer med Everton-fans, om det være seg taxisjåfører eller noe annet. Mange flotte folk heier på Everton.

– Jeg er flink til å tilpasse meg slike situasjoner. Jeg er allerede i veldig godt humør. Jeg har ikke sett på så mange av disse kampene, men jeg kjenner til den store rivaliseringen og de store årene til begge klubber, da første- og andreplassen kom fra Liverpool.

– Jeg respekterer Evertons ønske, men vi er Liverpool FC, og ønsker også å vinne denne kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]