Unge Liverpool-spillere er populære

En rekke klubber i lavere divisjoner ønsker å låne Liverpools unge talenter.

11. jul 2016 kl 08.24 Einar Kvande

Ryan Fulton har allerede sluttet seg til Chesterfield i League One for hele kommende sesong, og keeperkollega Danny Ward forventes å gå på et lignende utlån til Huddersfield Town. Men de to målvaktene er ikke de eneste unge Liverpool-spillerne som er attraktive på lånemarkedet.

Liverpool FC har nemlig mottatt en rekke henvendelser fra klubber i lavere divisjoner, som ønsker å låne de rødes unge og fremadstormende spillere. Flere Championship-klubber skal ifølge James Pearce i Liverpool Echo ha ønske om å låne Brad Smith. Jürgen Klopp kommer dog trolig ikke til å gi slipp på den australske venstrebacken før han har styrket troppen med en ny venstreback. Ben Chilwell er som kjent et transfermål for Liverpool, men Anfield-klubben sliter med å bli enige med Leicester om en overgangssum for forsvarsspilleren, etter at ligamestrene takket nei til et bud på 7 millioner pund.

POPULÆR
POPULÆR  Kevin Stewart er en av Liverpool-spillerne som klubber i lavere divisjoner sikler etter.

Pearce lister opp Ryan Kent, Pedro Chirivella, Kevin Stewart og Connor Randall som andre unge spillere som klubber har henvendt seg til Liverpool for å få låne, mens Anfield-klubben nylig avslo en forespørsel fra Wigan om å låne Cameron Brannagan.

Dilemmaet for Jürgen Klopp er at han ikke er noen stor tilhenger av lånesystemet, samtidig som han må slanke sin egen førstelagsstall. I fredagens treningskamp mot Tranmere lot han akademispillerne Ovie Ejaria, Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn få prøve seg på førstelaget. Tyskeren ønske å la klubbens beste unge spillere få trene med førstelagstroppen under preseason. Han ønsker å jobbe med dem på treningsfeltet, og vurdere hvor de befinner seg i landskapet.

DEBUT
DEBUT  Ben Woodburn fikk prøve seg på førstelaget under preseason-kampen mot Tranmere.

Det faktum at Liverpool ikke er med i europacupene kommende sesong skaper imidlertid hodebry for Klopp. Det betyr at han får færre sjanser til å rotere på spillerne, noe som igjen vil bety mindre spilletid for mange av spillerne i førstelagstroppen.

Allan blir lånt ut

Det som er sikkert er at den brasilianske midtbanespilleren Allan Rodriguez de Souza vil bli lånt ut igjen, da Liverpool fortsatt ikke har klart å få arbeidstillatelse for ham. Men hvilke andre unge spillere som vil bli lånt ut er ikke klart per nå.

Situasjonen kompliseres ytterligere av at nødlån-systemet i Football League vrakes, noe som betyr at klubbene i lavere divisjoner må forholde seg til transfervinduene når de skal låne spillere, og det blir slutt på de korte låneavtalene. Dette innebærer også at klubbene ikke kan hente tilbake spillere fra utlån på kort varsel.

James Pearce i Echo tror at dette vil resultere i at Liverpool kommer til å låne ut færre spillere denne sommeren, men for noen spillere vil utlån likevel være den beste muligheten for å få fart på karrieren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]