Henderson landslagskaptein mot Spania: – Tror ikke vi bare kan ha en kaptein

Gareth Southgate mener for mye ansvar har ligget på Wayne Rooney i det engelske landslaget, og mener det er viktig å dyrke flere ledere i troppen.

14. nov 2016 kl 16.34 Arve Vassbotten

Wayne Rooney og Ryan Bertrand manglet fra Englands landslagstrening mandag. Den midlertidige landslagssjefen Gareth Southgate understreker i den sammenheng at Jordan Henderson vil være landslagskaptein i privatlandskampen mot Spania tirsdag.

– De blir begge vurdert på grunn av mindre problemer i morges. Jeg vet ikke om de vil bli klare til tirsdag, sa Southgate på sin pressekonferanse.

Flere ledere i laget

– Jeg ville ikke startet med Wayne i denne kampen uansett. Jordan Henderson vil være kaptein. Det viktige for meg er at jeg mener vi har flere ledere inkludert Joe Hart, og jeg tror ikke vi bare kan ha en kaptein. For mye ansvar har ligget på Wayne, vi må dele på det. Med en gang man har et lag med slike ledere kan man få mye suksess, mener Southgate.

Henderson har nå spilt 31 landskamper siden debuten mot Frankrike i november 2010.

På de kampene har han vært med på 18 seire, 8 uavgjort og 5 tap. Henderson hadde sin første kamp som kaptein for England mot Slovenia 11. oktober i år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]