– Aldri noen enkel kamp i dette landet

Han scoret åpningsmålet i forrige ligacuprunde. Nå håper Divock Origi på en ny sjanse til å sende Liverpool videre i turneringen.

20. sep 2016 kl 10.29 Marius Rabben

I kveld klokka 20.45 skal de røde bryne seg på Championship-klubben Derby County på bortebane.

– Dette er en tøff kamp, og i cuper kan alt skje, påpeker 21-åringen overfor klubbens nettsider.

– Man må være fysisk sterk, gå inn til oppgjøret med tankegangen til en fighter og spille vår type fotball. Det er målet vårt, legger han til.

Nettkjenning i forrige cupkamp

Origi startet og scoret sitt foreløpig eneste mål denne sesongen mot Burton Albion i andre runde i august. Selv om Liverpool til slutt vant 5–0, vartet Staffordshire-laget opp med god motstand, mener Origi.

Nå tar han ingenting for gitt mot Derby, som har hatt en vanskelig start på sesongen i divisjonen under Premier League.

– Det er det spesielle med England: man får aldri noen enkel kamp. Man kunne også se det mot Burton, som hadde mye kvalitet, og det samme gjelder her, sier Belgia-angriperen.

– Vi må ha med oss mye positiv energi og forsøke å utkjempe dem på alle måter. Det betyr også i den fysiske delen, som jeg mener er viktig. I kamper som dette kan ting skje fort.

– Vi skal prøve å gjøre alt for å sikre oss seieren. Vi ønsker å vinne denne kampen og være en utfordrer i alle turneringer.

Manager Jürgen Klopp skrøt av nivået i Championship under mandagens pressekonferanse. Origi legger vekt på at spillerne må være klare for å kjempe mot et lag som er vant til fysisk tøff fotball.

– God nok for startelleveren

I ligaen har Origi, med fire innhopp, ikke startet denne sesongen, men spås en sjanse på iPro Stadium, bedre kjent som Pride Park, i kveld.

STARTER I KVELD?
STARTER I KVELD?  Origi har ikke startet en kamp siden seieren over Burton Albion, men er klar for å ta vare på sjansen når han får den igjen.

– Jeg forsøker å bruke enhver mulighet til å bli bedre og vise at jeg kan være i startoppstillingen. Jeg er overbevist om at jeg er i stand til det, men det er manageren som bestemmer, sier han.

– Jeg er bare nødt til å vise velvilje; jeg prøver å bidra med mye positiv energi og gi noe til laget når de trenger meg. Jeg har lyktes i tidligere kamper i denne turneringen, og håper det fortsetter slik!

Det er fire dager siden Liverpool slo Chelsea borte i Premier League, noe som bidro til klubbens beste ligaåpning siden 2008.

– Seier er viktig for selvtilliten

– Vi er alle veldig fornøyde. Vi hadde ett mål på fredag, og det var å vinne på Stamford Bridge. Det var ikke enkelt, men måten vi klarte det på, gjorde oss stolte, forklarer Origi.

– Vi ønsker å opprettholde den positive rekken og fortsette å spille god fotball. Alt kan selvfølgelig skje, men vi skal gjøre alt for å fortsette den gode formen vår. Det er også viktig for selvtilliten å vinne.

Kampen mot Derby, med avspark 20.45, vises ikke på norsk TV,men Liverpool.no følger den som alltid minutt for minutt med livereferat, bilder, spillervurderinger og reaksjoner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]