Ønsket seg tilbake til Liverpool

Michael Owen innrømmer at han gjorde en stor feil ved å forlate Liverpool til fordel for Real Madrid sommeren 2004.

5. sep 2016 kl 23.05 Einar Kvande

Den spanske storklubben betalte 8 millioner pund for å sikre seg Liverpools toppscorer, men etter bare ett år i Madrid var Owen desperat etter å returnere til Anfield-klubben.

– Jeg ringte til stadighet til Carra og ba på mine knær om at han måtte hjelpe meg tilbake til Liverpool, forteller Owen i Simon Hughes sin nye bok «Ring of Fire».

Via Jamie Carragher forsøkte Owen i tur og orden å få både Rafael Bentiez, Kenny Dalglish og Brendan Rodgers til å hente ham tilbake til Liverpool.

– Når jeg var tilgjengelig, hadde Liverpool nok spisser, og når Liverpool ønsket meg, var jeg skadet. Til slutt var jeg ikke lenger den spilleren jeg hadde vært tidligere, og Liverpool hadde rett og slett ikke lyst til å ta meg tilbake. Jeg var ikke god nok, erkjenner Owen.

Newcastle, Manchester United og Stoke

Da det ikke ble noe av en overgang til Liverpool i 2005 skrev Owen i stedet under for Newcastle, hvor han tilbrakte fire sesonger.

Etter tiden i Newcastle ønsket Owen fortsatt en retur til Liverpool, men han ble fortalt at Liverpool ikke ville ha ham, og han skrev isteden under for Manchester United.

– Jeg snakket med Carra i håp om at Benitez skulle foreta seg noe. Jeg ønsket å gjøre opp for meg. Da det ble klart at Benitez ikke ønsket meg, snakket jeg med Ferguson. Han var veldig positiv. Jeg var 29 år gammel. Skulle jeg ha lagt fotballen på hylla i stedet?

Owen gjorde 17 mål på tre år for Manchester United, før han avsluttet karrieren i Stoke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]