Comeback-kongene

Ingen Premier League-klubber har sanket flere poeng etter å ha ligget under denne sesongen enn Liverpool.

13. mar 2017 kl 13.18 Einar Kvande

Liverpool og Tottenham er de to lagene i Premier League som har sikret seg flest poeng etter å ha blitt liggende under i Premier League-kamper denne sesongen, melder Daily Mail.

Da Emre Can satte inn seiersmålet mot Burnley sørget han for at Liverpool har sanket 14 poeng fra kamper hvor man har kommet skjevt ut. Samme antall som Tottenham.

Allerede i ligaåpningen borte mot Arsenal sikret Liverpool seg tre poeng etter først å ha blitt liggende under 1-0 takket være Theo Walcotts scoring midtveis i første omgang. Gjestene fra Merseyside slo hardt tilbake, med scoringer på rekke og rad av Coutinho to ganger, Lallana og Mane, før vertene reduserte to ganger ved Oxlade-Chamberlain og Chambers.

Etter dette må vi frem til oktobers første dag, og bortekampen mot Swansea, for å finne et nytt Liverpool-comebak. Fer ga waliserne ledelsen før det var spilt ti minutter, men i andre omgang sørget Firmino og et straffemål fra Milner for borteseier.

I midten av desember ledet West Ham på et tidspunkt 2-1 på Anfield, etter at scoringer av Payet og Antonio før pause hadde snudd stillingen etter Adam Lallanas tidlige åpningsmål for vertene. Divock Origi sørget imidlertid for poengdeling med en nettkjenning tidlig i annen omgang.

Sterkt comeback mot Stoke

I romjulen var Stoke så freidige at de tok ledelsen før kvarteret var spilt på Anfield. Liverpool slo imidlertid grusomt tilbake, og ledet 2-1 til pause takket være scoringer av Lallana og Firmino. Et selvmål og et Sturridge-mål i annen omgang sørget for en komfortabel 4-1 seier.

På januars siste dag tok Chelsea ledelsen midtveis i første omgang på Anfield, takket være et kjapt tatt frispark fra David Luiz. Georginio Wijnaldum sørget for poengdeling med en utligning like før timen var passert.

De tre siste poengene som Liverpool har sikret seg etter at motstanderen har tatt føringen, kom altså mot Burnley i går, hvor gjestene tok ledelsen takket være en scoring av Ashley Barnes før ti minutter var spilt på Anfield. Wijnaldum utlignet like før pause, og Emre Can ble matchvinner med et susende langskudd like etter timen var passert.

Seieren i går var forøvrig første gang i 2017 at Liverpool kunne bokføre to seiere på rad.

Det var også de rødes ligaseier nummer 16 for sesongen, noe som er like mange som i hele forrige sesong. Det gjenstår 10 kamper av inneværende sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]