Fem ting om kampen:Savnet M&M

Forsvarsspillet blir satt under lupen etter tre baklengsmål mot Swansea, og savnet av Matip og Mané i hver sin ende av banen var merkbart.

22. jan 2017 kl 10.37 Einar Kvande

Hva om Matip hadde startet?

Det er lett å være etterpåklok, men det er vel ikke usannsynlig at Joël Matip hadde erstattet Ragnar Klavan i startoppstillingen mot Swansea hadde beskjeden fra FIFA kommet et par dager tidligere. Da beskjeden kom sent fredag kveld var Jürgen Klopp ferdig med å drille sin startellever før kampen, og hadde ikke flere treningsøkter å rutte med. Dermed valgte han å gå for laget han allerede hadde satt opp. Hvor skjebnesvangert det ble kan man bare spekulere i. Man må også ta med i betraktningen at Matip var rusten, og ikke hadde spilt kamp siden tidlig i desember.

Mané ville vært et friskt pust

Det er med blandede følelser at Liverpools supportere har merket seg at Sadio Mané har gjort to mål på to kamper i Afrikamesterskapet, og dermed har sendt Senegal til kvartfinalen allerede før siste gruppespillkamp. Det betyr at Liverpool må unnvære sin stjerne ennå lenger, og Manés hurtighet, rykk og fikse spill var sårt savnet da hans lagkamerater forsøkte å bryte ned et ultradefensivt Swansea i første omgang.

Lallana best i playmakerrollen

Jürgen Klopp plukket ut den midtbanen og den angrepsrekka som undertegnede håpet på til oppgjøret mot Swansea, men det er tydelig at Liverpool mister en dimensjon når Adam Lallana dyttes ut på kanten i stedet for å inneha en sentral playmakerrolle. I den mer sentrale tilbaketrukne rollen får den intelligente midtbanespilleren trekke mer i trådene, og strø om seg med delikate fremspill. Mulighetene til dette blir mer begrenset ute på siden.

Flotte scoringer

Roberto Firmino viste endelig prov på at han er i ferd med å komme ut av bølgedalen han har vært inne i, og hans to scoringer mot Swansea var av ypperste merke. Dette var det eneste positive med kampen mot waliserne. På onsdag behøves det mer magi fra Firmino, skal skuta snus på rett kjøl og seiles opp Themsen til Wembley og ligacupfinale i slutten av februar.

Coutinho trenger tid

Et langt skadefravær har satt Philippe Coutinho tilbake, og han må spilles i form igjen. Heldigvis er brasilianeren relativt lettrent, og vil få ytterligere kamptrening i onsdagens semifinale i ligacupen mot Southampton. Mot Swansea i går ble han byttet ut før timen var spilt, uten at han hadde klart å sette sitt preg på kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]