Disse er igjen fra «nesten»-laget

Her kan du se hva resten er solgt for.

11. jan 2018 kl 09.55 Arve Vassbotten

2013-2014 var sesongen Liverpool var svært nær å vinne Premier League. Siden den gang har det vært store endringer i spillemannskapet på Anfield.

Fra lagbildet som ble tatt den sesongen er det bare fire av spillerne som er igjen, kaptein Jordan Henderson, Simon Mignolet, Daniel Sturridge og Jon Flanagan.

Salg 2014/2015

Allerede sommeren 2014 ble det gjort store endringer i laget med tanke på Champions League, og ikke minst salget av Luis Suarez. I tillegg til Suarez som dro til Barcelona for 75 millioner pund, ble Martin Kelly solgt til Crystal Palace for£1,5M og Daniel Agger solgt til Brøndby for £3M. Av spillerne på lagbildet var både Aly Cissokho og Victor Mosespå lån til klubben.

79,5 millioner pund forsvant spillerne på lagbildet for etter den sesongen.

Salg 2015/2016

Sommeren 2015 forsvant enda flere profiler fra lagbildet. Steven Gerrard og Raheem Sterling var de mest fremtredende av dem.

Raheem Sterling gikk til Manchester City for£44M + £5M, Steven Gerrard gikk gratis til Los Angeles Galaxy, Glen Johnson ble frigitt og havnet i Stoke, keeper Brad Jones gikk gratis til Bradford etter at han ble frigitt, Iago Aspas gikk til Sevilla for £4.4M og Sebastian Coates til Sunderland for £2M + £2M.

53 millioner pund forsvant spillerne på lagbildet for etter den sesongen.

Salg 2016/2017

Sommer 2016 forsvant en ny bråte med spillere ut av lagbildet. Kolo Touré ble frigitt og endte i Celtic, José Enrique ble frigitt og endte i Real Zaragoza, Martin Skrtel ble solgt for £5,5M til Fenerbahçe, Jordon Ibe ble solgt for £15M til Bournemouth, Joe Allen til Stoke for £11M+£2M, Luis Alberto havnet i Lazio for £4,3M+£1,7M. Og i januar forsvant Tiago Ilori til Reading for £3.75M.

43,25 millioner pund forsvant spillerne på lagbildet for i løpet av den sesongen.

Salg 2017/2018

I sommer forsvant Mamadou Sakhotil Crystal Palace for£26M, mens Lucas Leiva gikk til Lazio for £5M og Andre Wisdom ble solgt til Derby County for£2M + £2.5M. Nå i januar forsvant den foreløpig siste spilleren fra 2013-2014-sesongen Philippe Coutinho til Barcelona i en overgang verdt £105M+£37M.

Dermed erde sistespillerne fra lagbildet solgt for potensielt 177,5 millioner pund.

Spillerne fra lagbildet øverst i denne saken er blitt solgt for til sammen 353,25 millioner pund, om man tar med alle bonuser, og i tillegg er en rekke av de profilerte spillerne fra den sesongen gått gratis til nye klubber.

Barcelona alene har stått for 217 millioner pund av de inntektene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]