Håndskrevne brev fra en legende og andre finaleminner

Supporterklubbens formann Pål Chr. Møller viser fram utklipp og skatter fra sitt private Liverpool-arkiv.

24. mai 2018 kl 11.16 Arve Vassbotten

Pål Chr. Møller stiftet sammen med Torbjørn Flatin opp Liverpool FC Supporters Club Norway 24. august 1980, men hadde fulgt klubben tett lenge før det.

I videoen øverst i saken snakker formannen i supporterklubben om de tidligere finalene, og viser utklipp fra hvordan både norske og utenlandske aviser dekket Liverpools bragder i de tidligere årene.

Vi får også et nostalgisk tilbakeblikk på hvordan supporterklubbens eget blad så ut da det ble laget med skrivemaskin, og før det skiftet navn til The Kopite, som du kan lese digitalt her.

Under kan du se nærmere på det håndskrevne brevet som Phil Neal sendte inn til supporterklubben 26. august 1981, etter den tredje europacuptrimufen til Liverpool, samt hans spalte fra supporterbladet etter triumfen i 1984.

Fra 1981 til 1986 sendte Phil Neal håndskrevne brev, som ble oversatt og publiserte i medlemsbladet. Det var ofte svært ærlige meninger Liverpool-spilleren delte med supporterne. Men etter finalen i 1981 dvelte han ikke ved suksessen, alt fokus var på kommende sesong ...

PRESIDENTENS SPALTE:
PRESIDENTENS SPALTE:  Phil Neil nevnte så vidt at det var blitt Europacuptriumf da han skrev i det første medlemsbladet etter triumfen i 1984.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]