Så mye tjener Liverpool på seier eller tap i finalen

Liverpool vil ha tjent inn nesten «en van dijk» på årets turnering totalt.

21. mai 2018 kl 08.47 Arve Vassbotten

Champions League handler først og fremst om trofeer, men det er liten tvil om at turneringen også er viktig for klubbenes økonomi.

Om Liverpool skulle vinne årets turnering vil de få med seg 72,3 millioner pund, skriver Liverpool Echo.

Klubbene får penger for resultatene i gruppespillet, hvor langt de kommer seg videre, samt en del av TV-rettighetene.

Liverpool tjente 2 millioner euro for å slå Hoffenheim i kvalifiseringen, i tillegg til 12,7 millioner euro for å være med i gruppespillet, med resultatene der på tre seiere og tre uavgjort fikk de ytterligere 6,4 millioner euro. 6 millioner euro var inntjeningen på første utslagsrunde, 6,5 millioner for kvartfinalen og 7,5 millioner euro for semifinalen.

Når det kommer til lørdagens finale, vil en seier der gi ytterligere 15,5 millioner euro, mens den tapende finalisten vil få med seg 11 millioner euro.

Mindre TV-penger enn de andre PL-lagene

Men på toppen av det vil Liverpool få med seg 26,1 millioner euro for TV-rettighetene.

Til tross for at Liverpool har kommet seg helt til finalen, har de fått mindre TV-penger enn Chelsea, Manchester City og Tottenham. Det er på grunn av fjerdeplassen i sist sesongs Premier League.

TV-pengene er nemlig delt i to. Fra den ene potten får Premier League-vinneren rundt 40 prosent av pengene, nummer to 30 prosent, det tredje laget 20 prosent, og fjerdeplassen, som var Liverpool, 10 prosent. Den andre potten er basert på antall spilte kamper i Champions League denne sesongen.

Chelsea har derfor tjent 55,5 millioner pund, Manchester City 53,8, Tottenham 51,9 og Manchester United, som kvalifiserte seg via Europa League-finalen 33,6 millioner pund.

Hvis Liverpool slår Real Madrid vil de har skrapet sammen 82,7 millioner euro, som tilsvarer 72,3 millioner pund.

Det tilsvarer omtrent beløpet Liverpool betalte for Virgil van Dijk i januar. Da var prisen 70 millioner pund, pluss eventuelt 5 millioner pund i fremtidige bonuser til Southampton.

Blir det tap, vil trøstepengene være på 78,2 millioner euro, eller 68,4 millioner pund.

Real Madrid vil tjene 87 millioner euro hvis de vinner, siden de har en høyere andel av TV-pengene fra Spania.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]