32 klubber har spillere i VM-finalen

Fem klubber er representert med spillere på begge finalelagene.

13. jul 2018 kl 17.24 Einar Kvande

Liverpool er én av totalt 32 klubber som er representert med spillere i søndagens VM-finale mellom Frankrike og Kroatia. Som kjent består hver tropp av 23 spillere, så de 46 spillerne er altså godt spredt rundt om i fotball-Europa til daglig.

Fem klubber er representert med spillere på begge lag. Dette er Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Monaco og Juventus.

Seks klubber har tre spillere i finalen

De fire førstnevnte over - Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid og Monaco - er også blant de seks klubbene som har flest spillere i finalen, med tre hver. De to andre - som bare har spillere i den franske troppen - er Marseille og Paris Saint Germain.

Chelsea og Inter har i likhet med Juventus to spillere i finalen. Begge Chelseas representanter spiller for Frankrike, mens begge Inters spillere representerer Kroatia.

Hele 23 klubber er representert med én spiller i finalen: Tottenham, Vfb Stuttgart, Manchester City, Manchester United, Bayern München, Sevilla, Lyon, Dinamo Zagreb, Gent, Sampdoria, Lokomotiv Moskva, Liverpool, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Besiktas, Dynamo Kyiv, Inter, Rijeka, Fiorentina, Hoffenheim, AC Milan, Eintracht Frankfurt og Schalke 04.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]