Årsakene til Liverpools defensive utfordringer

James Pearce har sett på hvorfor Liverpool har vanskeligheter med å holde nullen.

Liverpool har hatt en fantastisk start på sesongen. I ligaen leder de med seks poeng ned til tabellnabo Manchester City, og alt tyder på videre avansement fra gruppe E i Champions League med foreløpig førsteplass.

Likevel er det et punkt som skaper rom for bekymring hos de røde. Liverpool har ikke holdt nullen på Anfield siden mai, da Wolverhampton Wanderers ikke mestret å bryte gjennom forsvarsmuren. Siden har det blitt spilt åtte hjemmekamper hvor 14 mål har endt i feil nett.

Skader

«Årsakene har vært flere. Ikke minst det atAlissonhar vært ti uker på sidelinjen, med Adrian som ble hentet inn gratis som», skriver Pearce for The Athletic.

Adrian har gjort sakene overraskende godt bakerst hos Klopps mannskap, men tryggheten til Alisson har vært savnet. Videre påpeker Pearce de gjentatte endringene i stopperduoen hos de røde.

«Joël Matip har gjort seg fortjent til plassen ved siden av Van Dijk, men nå ha den tidligere kamerunske landslagsspilleren vært ute med skade i de siste kampene, og vil ikke være spilleklar før etter landslagspausen».

«Joe Gomez skulle vært spilleren til å fylle rommet bakerst hos Liverpool, men han har slitt med formen, og finner ikke ordentlig tilbake til rytmen han hadde forrige sesong. Dog, han er 22 år og har vært igjennom en tøff skadeperiode. Vi må gi ham tid», skriver Pearce.

Dermed er Dejan Lovren mannen Klopp må stole på, og mye tyder på at kroaten starter mot Manchester City til helgen.

Unødvendige mål imot

Målene som har blitt sluppet inn, siden Liverpool sist holdt nullen mot Sheffield United, har i bunn og grunn kommet på grunn av konsentrasjonssvikt eller individuelle feil, mener Pearce.

– Det frustrerer meg alltid når vi slipper inn unødvendige mål. Jeg mener vi kan forbedre konsentrasjonsevnen. Vi er nærmere seier når vi holder nullen, sa Alisson før tirsdagens kamp mot Genk.

Flere av målene som er sluppet inn, har kommet mot antatt svakere motstand. På søndag venter laget som er det mestscorende hittil i sesongen. Manchester City har funnet veien til nettet 34 ganger – det er ni flere enn Liverpool.

Liverpools frontrekke vil nok skape problemer for et skadeskutt Manchester City-forsvar, men mye handler om å stoppe den målfarlige angrepsrekka hos de lyseblå.

Forhåpentligvis kan Liverpoolluke ut de unødvendige feilene, og holde nullen for første gang etter skadecomebacket til den brasilianske sisteskansen.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.