Klopp nærmer seg imponerende Ferguson-statistikk

Liverpool «trives» med spennende sluttminutter.

Ingen kamper er så vonde og så fantastiske på samme tid, som de kampene som avgjøres på overtid.

Liverpool-supportere sitter ofte på enden av stolen, eller sofaen, når klokka bikker 90 minutter.

– Det startet veldig tidlig i min Liverpool-karriere. Vi spilte mot Palace, og vi tapte. Publikum gikk 12 minutter før slutt.

– Da følte jeg meg veldig alene på stadion.

Dette er Jürgen Klopps ord om starten i hans tid som Liverpool-manager. De røde var mer vant med å tape den gangen, og ga opp håpet før dommeren blåste av kampen.

Liverpool-manageren er kjent for sitt sitat: «Vi må endre oss, fra tvilere til troende. Nå.» Og akkurat det har vist seg å fungere.

Under Klopps ledelse har Liverpool scoret ni seiersmål på overtid i ligaen, ifølge Duncan Alexander i Opta.

«Fergie-time»

Da Sir Alex Ferguson ledet Manchester United, ble det snakket mye om «Fergie-time». Hvordan de røde djevlene gang etter gang avgjorde mot slutten, og skaffet de poengene de trengte for å vinne ligaen.

Ifølge Alexander, skjedde det dog ikke så ofte som man skulle tro.

Et eksempel: Etter et sent vinnermål i april 1993, scoret ikke Manchester United et vinnermål på overtid før Ole Gunnar Solskjær pirket inn den avgjørende scoringen i Champions League-finalen i 1999.

Med ni vinnermål på overtid i Premier League, ligger Klopp kun syv overtidsseire bak Ferguson - etter kun fire år i Liverpool-jobben.

– Vi måtte starte å i alle fall gi kampen en sjanse. De fleste av oss som holder på med fotball, alle vil vinne. Da må man ha det i seg. Man må skape en atmosfære i laget hvor man virkelig stoler på at lagkameratene kan bidra til å vinne, sa Klopp til Viasat, tirsdag.

90+6:
90+6:  Origis overtidsmål mot Everton forrige sesong.

Flest i ligaen

Sist gang var Sadio Manés heading mot Aston Villa, det var Liverpools 35. overtidsmål i Premier League-historien som førte til seier - langt flere enn hva andre lag har.

I neste uke, møter Liverpool Everton, laget de røde har fleste overtidsseire mot i Premier League. Fem ganger har Liverpool avgjort det etter 90 minutter mot byrivalen. Divock Origis scoring forrige sesong, etter Jordan Picfords tabbe, sitter fremdeles friskt i minne.

Steven Gerrard er den Liverpool-spilleren som har avgjort flest ganger i Premier League i det klokken begynner å renne ut, med fire.

– Vi vil ikke spille spennende kamper, men vi må vinne slik. Vi kan ikke vinne 4-0 hver kamp, sa Klopp tidligere i uka.

Klopp har flere ganger omtalt eget lag som «mentality monsters», kanskje overtiden i Liverpools kamper bør kalles for «Kloppage-time», foreslår Alexander.