Intervju med Aston Villas supporterklubb:– Villa er favoritter, og alt annet enn seier vil være skuffende mot et så ungt Liverpool-lag

Vi tok kontakt med motstanderleiren for å høre om deres tanker før kveldens kvartfinale i ligacupen.

I kveld kommer Liverpool til å stille sin yngste lagoppstilling noen gang. Førstelagstroppen befinner seg i Qatar for deltakelse i VM for klubblag, og dermed må de rødes yngre garde plukke opp hansken i ligacup-kampen mot Aston Villa.

Liverpool.no forhørte seg med Ingolf Olsen, daglig leder i Aston Villas norske supporterklubb, om Villa-fansens tanker om kampen som venter.

Aston Villa ligger i øyeblikket på 17. plass i Premier League, til tross for gode kampprestasjoner gjennom sesongen.

– Jeg synes selv vi har prestert bedre enn tabellsituasjonen tilsier, men det hjelper lite når poengfangsten ikke er bedre enn det den er. Vi har tapt en del jevne kamper, men har hatt en litt dalende formkurve den siste tiden, forteller Olsen.

– Vi scorer lite og slipper inn litt for enkle mål, noe som er typisk for lag som sliter i bunn av tabellen. Det er få kamper vi har blitt totalt utspilt i, så jeg håper vi vil bli enda bedre når laget har blitt mer samspilt.

ØNSKER SUKSESS I LIGACUPEN:
ØNSKER SUKSESS I LIGACUPEN:  Ingolf Olsen, som har vært Villa-supporter siden 1977, mener Aston Villa bør vinne kveldens kamp mot et reservepreget Liverpool.

Villas mulighet til å vinne et trofé

Liverpool har tatt med førstelagsspillerne til Qatar, og det kan diskuteres hvor høyt Jürgen Klopp egentlig setter ligacupen. Med et ungt Liverpool-lag, vil det bli interessant å se hvor høyt Aston Villa prioriterer cupkampen.

Jeg forventer at vi stiller et sterkt lag i dagens kamp. Villa har rullert voldsomt på laget så langt i ligacupen, men tror nok det vil være et sterkere lag som kommer på banen mot Liverpool.

– Villa må satse på ligacupen da det er vel kanskje det eneste trofeet de har noenlunde sjanse til å vinne. Forstår ikke at flesteparten av lagene i Premier League ikke tar ligacupen mer seriøst, da det er deres mulighet for å vinne noe, sier Olsen videre.

Favorittstempel

Med bakgrunn i Liverpools prioriteringer har Aston Villa fått favorittstempelet før kveldens kamp, og det blir en noe spesiell situasjon som vil utspille seg i dagens kamp, uten hverken manager eller førstelagsspillere til stede.

Villa er favoritter, og alt annet enn seier vil være skuffende mot et så ungt Liverpool-lag. Dette er en kamp som Villa bør og skal vinne, når de møter et så ungt og urutinert lag. Litt synd at det blir sånn, men det er en sjanse som Villa må utnytte, påpeker Olsen.

– Dersom Villa spiller opp mot normal standard, bør det være godt nok til å slå Liverpool sine unggutter. Vil bli svært skuffet om de ikke klarer det. Skal de være god nok til å spille i Premier League, må de iallefall klare å slå spillere som aldri har spilt i PL før, og i en kamp som betyr noe.

SMÅSKADET:
SMÅSKADET:  Rhian Brewster kan bli Liverpools spiss i kveld, hvis han rekker å riste av seg en skade.

Hvordan kan Liverpools unggutter vinne?

Liverpools unggutter levnes få sjanser av de fleste. Klopp har fortalt at han har stor tro på spillerne, og at alt er mulig i fotballen, det har de røde bevist tidligere. Olsen forteller videre hva Villa må passe seg for i kampen på Villa Park.

– Det er vel en fare for at Villa kan undervurdere Liverpool og at de ikke klarer å holde et høyt nok tempo i kampen.

– I tillegg så sliter Villa ofte med å skape sjanser mot etablert forsvar, og klarer Liverpool å holde nullen så vil det helt sikkert bli rom for kontringer. Dessuten er Villa svake på egen venstreside om Taylor spiller back, noe han sikkert gjør.

Hjemmebanefordel og tanker om Brewster

Villa er ligaens dårligste bortelag med kun fire poeng på sine borteturer, mens på hjemmebane kan dagens verter skilte med elleve poeng - selv med en kamp mindre på hjemlige trakter.

– Det bør være en avgjørende faktor (å spille hjemme) for at Villa bør vinne kampen. Når det er sagt så er dette Liverpool-laget et lag de også burde slått på Anfield.

Hvis Rhian Brewster rister av seg en skade, så vil trolig angriperen starte på topp. I det siste har Brewster blitt linket til utlånsavtaler i januarvinduet, blant annet til Aston Villa.

Vi trenger definitivt en spiss til på topp, men er litt usikker på Brewster er rett mann. Kjenner litt for lite til han, men vi spiller kun med én spiss, og er redd for at Brewster kan være litt for lett til å spille alene på topp i Premier League.

– Han hadde kanskje vært bedre om vi hadde spilt med to spisser. Jeg ser heller at vi går for et annet alternativ enn en ung og uerfaren spiss i PL, i den situasjonen vi er i nå, avslutter Olsen.

Aston Villa - Liverpool spilles kl. 20.45, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.