«Det er en midtstopper. Kom igjen – hva er det vi holder på med?»Manchester City ville ikke betale det Virgil van Dijk kostet. Siden det har de kjøpt midtstoppere for £165 millioner

City bekreftet kjøp av ny midtstopper.

At Manchester City var ute etter Virgil van Dijk i 2017 er veldokumentert i dokumentarserien «All or Nothing» på Amazon Prime. Der diskuteres nederlenderen som et overgangsmål, men styreformann Khaldoon Al-Mubarak synes prisen er for høy. Samtalen mellom ham og fotballdirektør Txiki Begiristain blir vist.

– Txiki, det er en midtstopper. Kom igjen – hva er det vi holder på med?, sier Al-Mubarak.

Daglig leder Ferran Soriano skyter da inn:

– Jeg fortalte ham om prislappen.

Der Al-Mubarak igjen svarer:

– Kom igjen, dette kan ikke være seriøst.

Liverpool endte opp med å betale de £75 millionene Southampton krevde, og nederlenderen har trolig vært verdens beste midtstopper siden han kom i januar 2018.

Dyre alternativer

De gikk heller for Aymerick Laporte fra Athletic Bilbao, og betalte 58,5 millioner pund for franskmannen. Han har vært en sportslig suksess når han har holdt seg skadefri, men har mistet veldig mange kamper på grunn av skader.

Pep Guardiola har allerede kjøpt Nathan Ake fra Bournemouth i dette overgangsvinduet, og betalte 41 millioner pund for den venstrebente midtstopperen.

Nå har de bekreftet et nytt stopperkjøp. Det er 23 år gamle Ruben Dias som kommer fra Benfica, for hele 65 millioner pund. De har altså brukt 165 millioner pund på forsterkninger i posisjonen der de har slitt med å erstatte Vincent Kompany, siden samtalen mellom Al-Mubarak og Begiristain.

At City bruker store penger på forsvaret sitt er ikke noe nytt – men de største utgiftene har vært på backene. De har brukt 400 millioner pund på forsvaret siden Guardiola overtok sommeren 2016.

Det er fire forsvarsspillere som har kostet mer penger enn det City betaler for Dias. Det er Harry Maguire, Matthijs de Ligt, van Dijk og Lucas Hernandez, så de lyseblå fra Manchester har ikke satt noen overgangsrekord med noen av sine kjøp. Samtidig viser tall fra The Times at hele ni av de 20 dyreste forsvarsspillerne i historien har blitt kjøpt av nettopp Manchester City… 

– Dias må slå til

Kjøpet av Dias var tema da Sky Sports analyserte Manchester Citys prestasjon mot Leicester City på Monday Night Football.

Jamie Carragher mener at dette kjøpet kan være helt avgjørende for Guardiolas City-prosjekt.

– Det er så mye som står på spill. Dette er fyren som skal erstatte Kompany. For 60 millioner pund, en stor sum, men dersom dette ikke fungerer så kan det muligens være enden for Pep-prosjektet, sier Carragher.

Se hva Carragher sa i videoklippet under.