Dette skriver avisene etter 5-0-seieren på Old Trafford: «Forskjellen mellom lagene var så stor at det nesten var absurd at de spilte på samme bane»

Liverpool hylles mens Manchester United og Ole Gunnar Solskjær totalslaktes i den engelske pressen.

«Forskjellen mellom lagene var så stor at det nesten var absurd at de spilte på samme bane. Liverpool var mer besluttsomme og bedre organisert. De hadde tro og en plan. De presset hardt og kvikt, var raske og i pasningsspillet. United hadde ingenting. Ingen strategi eller ryggrad, ingen vilje til å presse eller jobbe hjem», skriver Henry Winter i The Times.

Liverpool ydmyket Manchester United på «drømmenes teater». 

«Et slikt ydmykende resultat og en grufull forestilling kan koste managere jobber. Ole Gunnar Solskjær så knust ut i lange perioder, og han var ikke kapabel til å snu det. Spillerne så ikke ut til å kjempe for ham», skriver Winter.

Han mener på at Jürgen Klopps lag gjorde mer enn å rive United i fillebiter i det som var det 208. møtet mellom rivalene. 

«De rev i stykker rekordbøkene, ikke minst med deres største seier her. Salah utvidet klubbrekorden ved å score i sin tiende kamp på rad. Han har 15 mål på 12 kamper denne sesongen, og jo raskere FSG får orden på den nye kontrakten, jo bedre. Ingen fotballspiller er i bedre form noe sted», skriver han.

«Det komplette rot»

Jason Burt i The Telegraph er ikke nådig med Solskjær og hjemmelaget i sin analyse av kampen.

«Kaoset ble oppsummert av Paul Pogbas grusomme innhopp. Midtbanespilleren startet ikke, han kom inn i pausen, ga bort ballen før Liverpools femte mål, og ble utvist for en stygg takling på Naby Keita som måtte byttes ut. Da Pogba forlot banen, valgte mange United-fans å forlate stadion. De klarte ikke se den siste halvtimen med ti mann da Solskjær byttet ut Bruno Fernandes, som også spiller uten disiplin, og Marcus Rashford».

Burt peker også på at Jadon Sancho, som ble kjøpt for 73 millioner pund i sommer, ble sittende på benken gjennom hele kampen. 

«Det komplette rot», er Burts oppsummering.

Han legger til at Liverpool ikke trengte å være på sitt beste for å knuse hjemmelaget.

FÅR KJØRT SEG: Ole Gunnar Solskjær er under enormt press.

FÅR KJØRT SEG: Ole Gunnar Solskjær er under enormt press.

«Jürgen Klopps lag er herlige og kan rive enhver motstander i stykker. Men de trengte ikke en gang å spille så bra. Riktignok var de hensynsløse foran mål da United, som ikke presset, ikke løp, ikke jobbet hardt nok, var borte i løpet av åtte minutter. Det var så lang tid det gikk mellom Liverpools første og andre mål», skriver Burt.

«Uorganisert. Forvirret. Uinteressert. Sett inn hvilket negativt adjektiv du vil, og det vil ikke være en overdrivelse. Svak ledelse kombinert med individuelle feil - som trolig også er et resultat av svak ledelse», skriver Burt.

Et jordskjelv

James Pearce i The Athletic mener søndagens seier var noe annet enn de andre herlige kampene under Klopp.

«Klopp har gitt Liverpool-supporterne noen utrolige dager de siste seks årene - fra Champions League-jubel til den første ligatittelen på 30 år. Men dette var noe helt annet. Dette var uhørt. Liverpool gjorde opprør i rivalenes bakgård. Manchester United raknet og endte i total og komplett ydmykelse. Dette var et jordskjelv», skriver Pearce.

Han mener 5-0-seieren var et skikkelig signal til de andre tittelkandidatene. 

«Liverpool sendte ut en kraftig advarsel til Stamford Bridge og Etihad. Vær sikker på at de er skikkelige utfordrere til tittelen som ble tatt fra dem forrige sesong. Momentum fortsetter å vokse», skriver Pearce.

Når det gjelder United er han ikke like imponert.

«Skru tiden tilbake to måneder. Noen var bekymret for Uniteds trussel etter Ronaldos ankomst, og han etterfulgte signeringene av Jadon Sancho og Raphael Varane. Solskjær hadde kastet 130 nye millioner pund i et forsøk på å kjempe om tittelen. Liverpool hentet kun Ibrahima Konaté, men de har tatt store steg fremover. Det hjelper selvsagt at Salah er i sitt livs form og at Roberto Firmino er tilbake på sitt beste. Brasilianeren, eller 'the connector', som manageren kaller ham, var viktig da han gikk dypt og utnyttet rommene da United ble knust».

«Dette kan bli en gullsesong for Liverpool. Uansett er det sikkert at tittelen for rivalene er et annet sted. United er definitivt ingen trussel», skriver Pearce.

Dalglish smilte - Ferguson i sjokk

«Kenny Dalglish var munter og lattermild da han kom opp på skjermen på pressetribunen på Old Trafford. Så snudde kameraene bort til hans gode venn og fotballfiende, Sir Alex Ferguson. Det var flause, forbauselse og resignasjon i ansiktet til mannen som hadde tatt Manchester United til uante høyder, men som nå måtte se hvor utrolig lavt de har sunket», skriver Melissa Reddy i Independent.

«Tavlen viste 5-0 til Liverpool etter 50 minutter, da Mohamed Salah la til et hattrick i sin 'verdens beste-mappe' da kameraene viste de to legendene i sporten og i denne kampen. Ingen kunne tro det de så. Dalglish var i drømmeland, mens Ferguson var fortumlet som laget han støttet. Paul Pogba hadde ikke engang blitt utvist ennå», skriver Reddy. 

Hun skriver at det som kanskje var aller verst for hjemmelaget, var at Liverpool ikke trengte å være på sitt beste.

«Liverpool var ikke i nærheten av sitt beste. De var ikke en gang veldig, veldig gode. Det trengte de ikke være», skriver hun.

«I lang tid har vertene jobbet under nostalgi. De har brukt det som en taktikk og som en livslinje. Men her ble det lagt dødt. Ole Gunnar Solskjær kan ikke ta laget tilbake til der de var når laget hans har blitt så kraftig avslørt, og når alt de har gjort denne sesongen har ført til dette punktet», skriver Reddy.