Alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Arsenal

Landslagspausen er over, og Liverpool vil slå tilbake når Arsenal gjester Anfield.

13 dager har gått siden forrige Liverpool-kamp, og vi vil helst ikke snakke mer om 3-2-tapet på London Stadium, men heller hvordan Liverpool kan slå tilbake når Arsenal gjester Anfield klokken 18.30 i kveld. 

En rekke på 25 kamper uten tap er over. I kveld kan Jürgen Klopp og co sette i gang en ny rekke samtidig som de skaffer seg en luke ned til kveldens motstander, som puster de røde i nakken. 

Liverpool er nummer fire med 22 poeng - Arsenal følger like bak med 20 poeng.

Her kan du lese deg opp før kampen, som har avspark klokken 18.30. 

Hva sier managerne?

Mikel Arteta sa følgende på sin pressekonferanse foran oppgjøret mot Liverpool.

– Liverpool på bortebane er alltid en test. Anfield er et fascinerende stadion. Du må være på ditt beste, og heve deg slik at du leverer maksimalt. Du må holde hodet kaldt, og være på topp både fysisk og taktisk, ellers kan du bli tatt på senga. Det er alltid en test å beøske Anfield, men klarer du å håndtere omgivelsene er det ikke mange baner hvor du føler sterkere at du er en skikkelig fotballspiller, innledet spanjolen.

Arteta ønsker ikke å dømme Liverpool kun ut fra deres prestasjoner denne sesongen, men velger å se de røde i et større perspektiv.

– Jürgen og hans stab har brakt klubben noen av deres beste øyeblikk i historien, og de har klart å holde standarden vedlike, noe som er det aller vanskeligste. De har gitt stedet nytt liv, og med energien de har skapt i klubben har de gjort Anfield til noe spesielt. Jürgen har gjort dette i de andre klubbene han har vært også, så det er en egenskap han har. Han har bygd videre på dette, og hatt stor suksess.

Les mer om hva spanjolen sier i denne saken.

Jürgen Klopp snakket om Arsenals imponerende snuoperasjon med åtte kamper uten tap etter en sesongstart med tre strake tap. 

– Det er en fin historie. Forrige sesong kvalifiserte de seg ikke til spill i Europa. Det er ikke bra, men når situasjonen er sånn må du utnytte tiden - og det er åpenbart det Mikel holder på med, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp før kampen.

Det er ikke mange navn igjen fra startelleveren som tapte 5-0 mot Manchester City i slutten av august når Arteta lørdag skal velge sitt beste lag.

– De har hentet inn noen nye fjes og funnet seg selv igjen. I tillegg har de noen unge og spennende spillere som Smith Rowe og Saka, sier Klopp.

– Det er et helt annet lag enn det som startet sesongen. Men de har ikke møtt oss ennå. De har gått åtte kamper uten tap, men nå skal de til Anfield, og vi er åpenbart ikke fornøyd med vår siste kamp. Vi må rette opp noen ting, og det beste stedet å gjøre det er på hjemmebane, sier Klopp.

Les alt som ble sagt på Klopps pressekonferanse her.

Hvordan er skadesituasjonen?

Arsenal må klare seg uten Sead Kolasinac og Granit Xhaka, mens Thomas Partey og Pierre-Emerick Aubameyang er usikre. De to har trent de siste dagene.

For Liverpool er Roberto Firmino, James Milner, Harvey Elliott, Naby Keita, Joe Gomez og Curtis Jones ute med skade. Jordan Henderson og Andy Robertson er usikre.

Hvordan har det gått så langt?

Arsenal startet som nevnt sesongen på fryktelig vis. 0-9 og null poeng var fasit etter kampene mot Brighton, Chelsea og Manchester City i august. Men landslagspausen etter 5-0-tapet på Etihad ser ut til å ha gjort godt. De står uten tap på de åtte siste kampene, og laget har kun sluppet inn fire mål i den perioden. De fire siste kampene er vunnet - men de har ikke møtt et lag som ligger topp seks siden den nevnte kampen mot City. I ligacupen er Arsenal klare for kvartfinalen. Arteta har ingen europeisk turnering å tenke på denne sesongen.

For Liverpool har det gått litt opp og ned, og sesongens første tap kom i forrige serierunde. 31 ligamål er hele 18 mer enn tabellnabo Arsenal, men forskjellen er altså bare to poeng. De fem siste ligakampene har gitt åtte poeng. To 5-0-seiere på bortebane, to uavgjorte på hjemmebane og altså tapet sist. I Champions League og ligacupen har Klopps gutter så langt gjort rent bord. 

Liverpool har vunnet sine fem siste hjemmekamper mot Arsenal i Premier League, og de har scoret minst tre mål i hver av dem.

Hvem skal starte?

Dagens lagoppstilling kommer klokken 17.30, og selv om det er mange skader, er det knyttet en viss spenning til hvem Klopp velger å starte med i enkelte posisjoner. 

Som alltid har vi bedt leserne stemme frem hvem de ønsker skal starte. Du kan avgi din stemme i denne saken.

Hva skal du lese før kampen?

Det er mye godt lesestoff foran denne kampen. Vi kan begynne med å se litt tilbake på hva som gikk galt mot West Ham, og se at det har vært et mønster gjennom hele sesongen - de gjentakende problemene på midtbanen.

Denne uken har det vært en del snakk om hvordan Liverpool skal se ut den dagen Jürgen Klopp takker for seg. Vi har allerede begynt å se på det skrekkscenariet. I en alternativ virkelighet har Arve Kloppen begynt å ta opp arven etter Klopp.

Vi kan også se litt frem og litt tilbake. Kampprogrammet før nyttår er brutalt for Liverpool, men Klopp og co liker kamper når de finner flyten. Det har de ofte klart mot Arsenal - et oppgjør der målene pleier å renne inn.

Da er det kanskje ikke så overraskende å lese at Arsenal er blant favorittmotstanderne til Liverpools angrepsspillere? Blant dem er Diogo Jota, som har levert imponerende tall.

Vi kommer tilbake til Arsenals snuoperasjon denne sesongen - Mikel Arteta holdt hodet kaldt da det stormet rundt laget for tre måneder siden.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Arsenal har avspark kl. 18.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).