Alt du trenger å vite før Liverpool - Aston Villa

Steven Gerrard returnerer til Anfield med sin nye klubb Aston Villa. Her er alt du trenger å vite før kampen.

Da det for en måned siden ble klart at Steven Gerrard skulle bli ny manager i Aston Villa, var terminlisten det første vi sjekket. Når ville første møte med Liverpool komme? 

Svaret er at det skjer i dag. Klokken 16 kommer Gerrard til å entre Anfield som motstander for første gang i livet. Han skal hilse på Jürgen Klopp, mannen han nok drømmer om å etterfølge i sjefsstolen på Anfield. 

Liverpool og Aston Villa er to av formlagene i Premier League. Klopp har fått sving på sakene etter årets siste landslagspause, mens Gerrard har snudd fem strake tap til tre seiere på fire kamper for Aston Villa. 

Før kampen har naturligvis mye handlet om managerne, og spesielt bortelagets manager. I denne saken har vi samlet det viktigste du trenger å vite før kampen - hva sier Klopp og Gerrard, hvordan er skadesituasjonen og formen, og så videre. I tillegg har vi samlet noen saker vi anbefaler deg å lese. 

Før kampen: Liverpool - Aston Villa

Klopp: – Alt Stevie har gjort så langt ser bra ut

Klopp: – Alt Stevie har gjort så langt ser bra ut

Jürgen Klopp sier at det ikke finnes tvil om at det føles uunngåelig at Steven Gerrard en dag kommer til å bli Liverpool-manager. Men når det vil skje er det ingen som vet, og Klopp sier at han heller ikke vet hva som skal til for å fortjene jobben.

– Jeg er ikke rett person til å svare på det, for det er ikke opp til meg å ta de avgjørelsene. Jeg vet ikke hva man må gjøre før man blir Liverpool-manager. Folk sier du må vinne ting, men det er jeg ikke så sikker på. Jeg synes det er mye viktigere at du vinner mens du er her. Du kan ha vunnet ting før, men aldri gjøre det igjen. Det viktigste for en manager er at klubben er stabil. Da har du en god mulighet til å forbedre ting, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

– Alt Stevie har gjort så langt ser bra ut. Det ser ut til å gå i riktig retning. Hva betyr det? Det vet jeg ikke, og jeg kan ikke se for meg at jeg kommer til å være involvert i den avgjørelsen. Men vi får se hva fremtiden bringer, sa Klopp.

Gerrard forstår at det er mye oppmerksomhet rundt kampen

Gerrard forstår at det er mye oppmerksomhet rundt kampen

Steven Gerrard sier at han skjønner at det er mye oppmerksomhet rundt denne kampen.

– Jeg holdt lovnaden min om at jeg aldri skulle spille mot Liverpool. Jeg skjønner at det blir litt bakgrunnsstøy nå som jeg kommer tilbake etter å ha vært så mange år i klubben, sa Gerrard om å møte Liverpool som manager.

– Kampen gir meg et smil om munnen. For det første har jeg et godt forhold til mange i Liverpool. Jeg hadde en fantastisk tid der. Jeg er en lokal gutt, Liverpool var laget jeg holdt med gjennom hele oppveksten, og jeg vil selvsagt alltid være Liverpool-supporter.

– Men samtidig gleder jeg meg til å få sjansen til å reise dit for å bryne meg på et godt lag, en god manager, og jeg får muligheten til å forsøke å vinne kampen. Det er mitt eneste fokus.

Skadesituasjonen i Liverpool

Skadesituasjonen i Liverpool

Dessverre har det blitt et par nye skader for Liverpool denne uken. Diogo Jota hadde ikke trent siden Wolves-kampen da Klopp holdt sin pressekonferanse. Nat Phillips brakk kinnbenet mot AC Milan og mister resten av kalenderåret.

Curtis Jones og Harvey Elliott er fremdeles ute, mens Roberto Firmino var tilbake i trening denne uken.

Skadesituasjonen i Aston Villa

Skadesituasjonen i Aston Villa

Tidligere Liverpool-spiller Danny Ings var tilbake på treningsfeltet denne uken og er nok med i dagens kamptropp. Matt Targett er også frisk og rask igjen, og det samme er Morgan Sanson.

Bertrand Traoré og Leon Bailey er ute med skade.

Liverpool har funnet formen

Liverpool har funnet formen

Det vaklet bittelitt før landslagspausen i november, men de siste tre ukene har Jürgen Klopps lag virkelig funnet formen. Siden Arsenal ble slått 4-0 den 20. november har det blitt ytterligere tre seiere i ligaen - med sifrene 4-0, 4-1 og 1-0.

I tillegg har det blitt to seiere i Champions League med reservepregede mannskap mot Porto og AC Milan. Forrige kamp var mot sistnevnte på tirsdag, og Liverpool vant 2-1. Forrige ligakamp endte med 1-0-seier da Divock Origi ble matchvinner fire minutter på overtid mot Wolves.

Forrige møte mellom Liverpool og Aston Villa endte med 2-1-seier til de røde etter at Mohamed Salah utliknet før Trent Alexander-Arnold utliknet like før slutt. Det motsatte oppgjøret i fjor snakker vi ikke så veldig høyt om i disse kretser. I mellomtiden var det også en FA-cupkamp der Liverpool slo det som omtrent var et rent juniorlag hos Aston Villa.

Fjerdeplass på «Gerrard-tabellen»

Fjerdeplass på «Gerrard-tabellen»

Vi skal ikke nevne den altfor ofte, men etter Solskjær-tabellens død tenkte vi det var hyggelig med en oppfølger. På Gerrard-tabellen er Aston Villa nummer fire - kun slått av Liverpool, Manchester City og Tottenham.

Etter fem strake tap under Dean Smith har laget begynt å finne formen med Gerrard som sjef. Brighton ble slått 2-0 i debuten, før Crystal Palace ble slått 2-1.

Manchester City har påført Gerrard hans første tap som Villa-manager, men Villa slo tilbake da de slo Brendan Rodgers sitt Leicester 2-1 forrige helg.

Liverpool og Aston Villa har møttes hele 184 ganger i ligasammenheng. Liverpool har vunnet 89 mens Villa har 56. På Anfield er tallene 56-19-17 i favør Liverpool.

Les deg opp før kampen

Vi har samlet noen utvalgte saker vi anbefaler deg å lese før kampen mot Aston Villa. 

– Jeg kan se for meg hvordan han har det

– Jeg kan se for meg hvordan han har det

Jürgen Klopp har vært i en liknende situasjon som den Steven Gerrard i dag skal få oppleve på Anfield.

– Alt Stevie har gjort så langt ser bra ut

– Alt Stevie har gjort så langt ser bra ut

Jürgen Klopp tror Steven Gerrard kommer til å bli Liverpool-manager en dag.

Springbrettet til drømmejobben

Springbrettet til drømmejobben

11. desember kommer han til Anfield. Han skal gå inn i bortelagets garderobe, han skal mane bortelaget til seier. På vei ut skal han kanskje også berøre «This is Anfield»-skiltet, slik han tidligere har gjort for hell og lykke – eller skal han la det være? Han skal gå ut på banen han har entret hundrevis av ganger før og ta plass i bortelagets dugout.

Kopite 11.des 2021 10:25
Frelseren!

Frelseren!

Slik beskriver Ingolf Olsen i Aston Villas norske supporterklubb Steven Gerrard.

Innsikt 10.des 2021 10:40
– Det blir merkelig med Steven på gjestenes innbytterbenk

– Det blir merkelig med Steven på gjestenes innbytterbenk

Han vokste opp med Steven Gerrard som Liverpool-ikon og kaptein. Derfor synes den unge høyrebacken at morgendagens kamp blir litt merkelig.

Gerrards Aston Villa: Intenst og aggressivt i juletre-formasjon

Gerrards Aston Villa: Intenst og aggressivt i juletre-formasjon

Steven Gerrard har fått Aston Villa til å løpe mer, takle hardere og spille bedre pasninger. Det har ført til en pangstart.

Innsikt 10.des 2021 19:09
En reise gjennom kultheltens mest ikoniske mål

En reise gjennom kultheltens mest ikoniske mål

Divock Origis karriere med de røde har vært en berg-og-dalbane. Dette er hans mest ikoniske øyeblikk for Liverpool.

Innsikt 09.des 2021 18:59
Her er lagene Liverpool kan møte i åttedelsfinalen

Trekning mandag: Her er lagene Liverpool kan møte i åttedelsfinalen

Mandag trekkes åttedelsfinalene i Champions League. Her er lagene Liverpool kan møte.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Aston Villa har avspark kl. 16, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).