Dette skriver avisene:«Det føltes som en cupkamp der en lilleputt gir det et forsøk før den uunngåelige utklassingen»

Liverpool herjet med naboen og gjorde ydmykelsen komplett ved å synge Rafael Benítez sitt navn om igjen og om igjen. Dette skriver de britiske avisene etter at de røde vant 4-1 på Goodison Park.

Det er ingen tvil om hvilken halvdel av Liverpool by som har den fineste dagen derpå etter onsdagens Merseyside-derby på Goodison Park. Liverpool kjørte over Everton, som hadde lite motstand å by på. Mål fra Jordan Henderson, to fra Salah og ett fra Diogo Jota sørget for 4-1-seier til Klopps menn.

«Latterlig letthet»

«Liverpool utklasset sine lokale rivaler på alle området», skriver Andy Hunter i The Guardian. «Den enestående kvaliteten på målene til Jordan Henderson, Mohamed Salah to ganger og Diogo Jota var helt i tråd med den generelle opptredenen, og forlenget Liverpools rekord med å score to eller flere mål til 18. kamper på rad.»

«Liverpools supportere begynte å synge Benítez sitt navn før avspark da de forberedte seg på å velte seg i rivalens pågående elendighet. Deres optimisme var godt plassert. Klopps lag feide gjennom hullene på Everton-midtbanen med latterlig letthet. Da Henderson krøllet ballen i mål etter ni minutter kunne det ha vært Liverpools fjerde.»

ÅPNET BALLET: Jordan Henderson storspilte, og scoret et glimrende mål som ga Liverpool 1-0-ledelse.

ÅPNET BALLET: Jordan Henderson storspilte, og scoret et glimrende mål som ga Liverpool 1-0-ledelse.

«Hendersons feiring foran Gwladys Street fikk en idiot til å kaste en plastflaske mot Liverpool-gjengen. Den bommet.»

Salah ga Liverpool en tomålsledelse, nok en gang etter flott spill fra kaptein Henderson. «Den plettfrie Henderson sendte en ypperlig pasning forbi Lucas Digne og inn i banen til Salah, som avanserte mot Pickford fra høyre og slo en frekk chip over Englands keeper fra en vanskelig vinkel. Evertons verste derbyfrykt ble realisert. Townsend og Gray fikk gult kort for filming, mens Allan, Digne og Thiago alle fikk strenge kort fra dommer Paul Tierney.»

Everton reduserte med Demarai Gray og gjorde kampen spennende igjen en periode, før de «ødela den svake antydningen til forbedring med en rekke feil som ga tittelutfordrerne sitt tredje mål» signert Salah, naturligvis.

«Da Jota skjøt den fjerde i taket av Everton-nettet […] var det signalet for mange hjemmesupportere å sette kursen mot utgangen, og Benítez sitt navn til å synges igjen. Av Liverpool-seksjonen, selvfølgelig.»

«Det truet med å bli pinlig»

I Jonathan Wilson sin blogg hos the Guardian fokuserer han på Everton og Benítez, men han tar ikke noe vekk fra Liverpool.

«Kanskje det er urettferdig mot Liverpool. De røsket tak i vaklende motstandere fra starten av. De fikk en høyere xG i løpet av de første ti minuttene enn Everton har klart totalt i fire av kampene sine denne sesongen. De spilte med stor iver og alle de fire målene var resultatet av utmerkede avslutninger. De utnyttet nådeløst alle Evertons feil. Men likevel hjalp det at det var så mange feil, og at de stikker så dypt.»

LEVERTE SOM VANLIG: Salah fortsetter å score, og satt to i nettet bak Jordan Pickford.

LEVERTE SOM VANLIG: Salah fortsetter å score, og satt to i nettet bak Jordan Pickford.

«Det som kanskje var vondest for  Everton var at, med unntak av noen minutter etter at Demarai Gray hadde redusert, var det nesten ingen stadier i kampen hvor dette føltes som en jevn konkurranse. De skal ha ros for å ikke ha kapitulert, at de hadde fighten i seg til å i det minste legge litt press på Liverpool, men hvorfor begynte de først å spille da de lå under 2-0 og Liverpool allerede hadde tatt foten av gassen? Klasseavstanden de første minuttene truet med å bli pinlig.»

«Rafa’s at the wheel»

«Avstanden i kvalitet mellom de to lagene, eksemplifisert av den nådeløse Mohamed Salah som scoret to ganger, var enda mer ettertrykkelig enn resultatet» skriver Paul Joyce i The Times. «De besøkende Liverpool-supporterne avsluttet kvelden høyrøstet, sangboken deres inkluderte den nye låta «Rafa’s at the wheel», en hånlig ode til deres tidligere manager. En gammel favoritt av «Liverpool are magic, Everton are tragic» ble også hørt.»

«Jürgen Klopp har hatt mye stolthet i lagets evne til å holde seg til å «spille fotball» i en kamp der taklingene flyr, og de fulgte den planen nok gang.»

«Kampen hadde vært så ensidig at da Liverpools forsøk havnet å Gwladys Street-tribunen holdt publikum på ballen. Den ble deretter kastet inn på banen igjen da gjestene angrep, i et forsøk på å forstyrre rytmen deres.»

YDKYMET: Jota sørget for ydmykende sifre med sin 4-1-scoring.

YDKYMET: Jota sørget for ydmykende sifre med sin 4-1-scoring.

«Benítez fikk navnet sunget for første gang»

«Etter 21 minutter ble Rafael Benítez sitt navn sunget på Goodison Park for første gang, men de 2902 stemmene tilhørte Liverpools høylytte seksjon», skriver Melissa Reddy i The Independent. «Resultattavla var fin lesing for tittelkandidatene. Spanjolen fikk høre flere sanger da laget hans slapp inn to mål til og forsterket deres overveldende elendighet med åtte kamper på rad uten seier.»

«Det snilleste man kan si om vertene i åpningsminuttene var at de i det minste holdt unna i ni minutter i en angrepsstorm fra Jürgen Klopps menn.»

Virgil van Dijk fikk pipekonsert fra hjemmesupporterne, etter å ha fått fjorårssesongen ødelagt av Jordan Pickford på samme bane i oktober 2020. «Det ga ingen mening og hevnen kom i form av å stanse Evertons bevegelse da Thiago fikk ballen og serverte Henderson. England-midtbanespilleren sendte Salah gjennom på høyresiden, han tok seg inn i boksen og krøllet en skudd over Pickford og opp i hjørnet.»

«Det var i det 19. minutt, og 60 sekunder senere var det allerede hjemmesupportere som gikk mot utgangen.»

«Føltes som en cupkamp»

«Da han ble ansatt, så nok Benítez mot denne kampen og drømte om å vinne den, og at navnet hans endelig skulle synges rundt Goodison Park», skriver Jason Burt i The Telegraph. «Og navnet hans ble sunget. Men sangen kom fra den store, glade gruppen av Liverpool-supportere som gledet seg over å synge deres tidligere managers navn, og minnet Evertonians om at han var «at the wheel» og ga dem beskjed om at de kommer til å rykke ned.»

FØLER HAN PRESSET?: Rafa Benítez på sidelinjen. Spanjolen fikk navnet sitt sunget av bortesupporterne, men det var klubbens styre som fikk føle vreden fra Everton-supporterne.

FØLER HAN PRESSET?: Rafa Benítez på sidelinjen. Spanjolen fikk navnet sitt sunget av bortesupporterne, men det var klubbens styre som fikk føle vreden fra Everton-supporterne.

«På slutten så Everton bedøvet ut. Så stor var kløften mellom lagene at det føltes som en av de cupkampene der en lilleputt gir det et forsøk en stund før de blir uunngåelig utklasset og det er rett og slett uakseptabelt uansett problemer, uansett skader. Dette er tross alt «a grand old club».»

«Sannsynlighet for ydmykelse»

«Evertonians hadde fryktet det verste i forkant av nabolagskrangelen, og da Liverpool holdt på å rykke fullstendig i fra, ble det for mye å håndtere for mange,» skriver Dominic King i Daily Mail, som nesten utelukkende ser på tingenes tilstand i Everton i sin kamprapport. «Ned trappene til Park End løp de, og stengte ørene for de hånende ropene til de i rødt. Ikke rart. På det tidspunktet var det ingen konkurranse, bare sannsynligheten for en ydmykelse.»

«For å forstå hvor ille situasjonen er, etter at Mohamed Salah hadde scoret sitt andre med supert kontringsspill og Diogo Jota hamret inn nådestøtet, trengte du bare se på Park End. Lenge før sluttsignalet var det praktisk talt tomt, et hav av blå seter. »

«Rafa Benítez vil være i skuddlinjen og en rekke på åtte kamper uten seier vil skru opp varmen rundt han, men det må sies igjen at han ikke alene er ansvarlig for dette kaoset. Everton er en klubb i oppløsning. Faren de står overfor er helt reell.»