Torsdag klarte Liverpool noe ingen andre engelske lag har klart tidligere - og desember er de rødes måned

Da Liverpool slo Newcastle på torsdag, markerte det en milepæl engelsk fotball aldri har sett maken til.

Torsdag innkasserte Liverpool sin seier nummer 2000 i den engelske toppserien gjennom tidene. De røde ble det første engelske laget til å nå denne milepælen.

Seier nummer 2000 kom i kamp nummer 4227. 1047 av kampene har endt uavgjort, mens det er blitt 1180 tap. 

Samtidig kunne Jürgen Klopp innkassere sin 150. ligaseier som Liverpool-manager. Det klarte han på tolv færre kamper enn noen av sine forgjengere.

I morgen håper Liverpool å fortsette seiersrekken når de gjester Tottenham Hotspur Stadium. De røde ankommer London vel vitende om at de har scoret mål i sine 26 siste bortekamper, noe som er den lengste rekken i klubbens historie. Sist de røde ikke klarte å score i en Premier League-kamp var mot Fulham på Anfield i mars, da gjestene vant 1-0. Det er 27 kamper siden.

Firmino med fem mål på de seks siste kampene mot Spurs

Liverpool kan takke sine hyperfarlige angripere for mange av scoringene. Mohamed Salah har for eksempel gjort 22 mål og bidratt med ni målgivende pasninger på 23 kamper så langt. Divock Origi har gjort fem mål på sine seks siste bortekamper for Liverpool i alle turneringer, inkludert et vinnermål på overtid mot Wolves.

Roberto Firmino var tilbake med en målgivende pasning da Newcastle ble slått 3-1 på torsdag. Det var hans sjette målinvolvering (fire mål, to målgivende) på ni ligakamper denne sesongen. Brasilianeren elsker å spille mot Tottenham, et lag han har gjort fem mål mot på de seks siste møtene mellom lagene. Han har scoret ett mål i hver av de tre siste kampene mot London-klubben.

Det ser ut som Jürgen Klopps mannskap elsker desember måned. Faktisk er de røde ubeseiret i Premier League i desember de fem siste årene. Totalt dreier det seg om 34 kamper siden de tapte 4-3 for Bournemouth i 2016. Det er den lengste ubeseirede kamprekken noe lag har i en bestemt måned i Premier League-historien. Totalt under Jürgen Klopp har Liverpool kun tapt tre av 40 ligakamper i desember.

Tottenham - Liverpool spilles på Tottenham Hotspur Stadium søndag klokken 17.30. Kampen blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.