16-åringen kan koste inntil tre millioner pund

Liverpool sikret seg Kaide Gordon fra Derby County.

8. feb 2021 kl 14.56Arild Skjæveland

I helgen ble det endelig bekreftet at Liverpool har kjøpt den 16 år gamle angriperen Kaide Gordon fra Derby County.

De to klubbene ble enig om en overgangssum, som ifølge Liverpool Echo var på én million pund. Summen kan stige med ytterligere to millioner etter ulike kriterier og hvordan angriperen gjør det.

Gordon fikk sin førstelagsdebut av Wayne Rooney i julen, og var ikke en spiller Derby ville miste.

– Kaide er en fantastisk spiller. Jeg hentet ham opp i førstelagstroppen fordi han viste de kvalitetene jeg ønsket. Vi tilbudte ham en ny avtale som han avslo, sa manager Rooney i til The Independent slutten av januar. 

Gordon ble kåret til årets spiller på akademiet i Derby forrige sesong, og ble klubbens fjerde yngste spiller i historien. Han fyller ikke 17 år før i oktober.

Får mye skryt

Som med Harvey Elliott, ser Liverpool ut til å ha sikret seg en av de mest lovende unge engelske angriperne. Dribleferdighetene er en av kvalitetene som fremheves.

Gordon opererer også på kanten, og har scoret tre mål på fem kamper for Derby U18 denne sesongen. Den tidligere storscoreren Kevin Phillips har hatt sin sønn Alfie på akademiet i Derby, og kjenner godt til spilleren.

– Dessverre måtte Derby selge. Det er veldig synd, men økonomien er vanskelig. Det er strålende for gutten. Jeg kjenner ham og foreldrene hans, fordi han var på akademiet med sønnen min. Det er en stor mulighet for gutten. De vil være veldig glade for at han kommer til en av de største klubbene i verden, sier Phillips til Football Insider.

– Du kunne se at han hadde ferdighetene da han kom opp. Derby har vært kjent for å inkludere ungguttene med førstelaget, og så selge dem. Det er skuffende å se ham dra i en så ung alder for Derbys del.

Nevner Salah

Jack Hasler, som følger godt med på Derbys unggutter, var nylig gjest i Liverpool Echos Blood Red-podcast. Der snakket han om Gordon – og sammenlignet ham med Mohamed Salah.

– Hans største styrke er dribleferdighetene. Han er veldig smidig, og er også hurtig. Med tanke på ferdighetene han har nå, i en alder av 16, er han en spiller av topp kvalitet., Han har et øye for mål, og skaper mål for lagkameratene. Dersom han legger på seg litt muskler, kan han ligne litt på Mohamed Salah, og det venstrebeinet hans er veldig spesielt.

– Han vil alltid score og skape sjanser, men dersom du ser på en som Mason Greenwood, så er han god med begge bein nå, og det er noe Gordon vil se mot, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]