Ved hjelp av eksperter på mental trening skal Liverpool bli bedre på dødballer

Liverpool gikk til det uvanlige skritt å hyre inn eksperter på mental trening i forbindelse med terping på frispark, cornere og straffespark under sommerens treningsleir.

Pepijn Lijnders avslører at Liverpool under treningsleiren i sommer har benyttet seg av utradisjonelle metoder for å få bedre uttelling på dødballer kommende sesong. 

Liverpool har nemlig hyret inn Niklas Häusler og Patrick Häntschke fra Neuro11.

Selskapet til duoen utvikler og leverer treningsopplegg i mental trening for profesjonelle idrettsfolk.

Den tyske duoen besøkte Liverpools treningsleir i Evian denne uken, for å hjelpe spillere som Mohamed Salah, James Milner, Trent Alexander-Arnold og Harvey Elliott med å bli mer treffsikre på frispark og straffespark.

Neuro11 har sitt utspring i universitetet i Bonn i Tyskland, og har allerede samarbeidet med en rekke Bundesliga-klubber. Assistentmanager Lijnders tror at deres ekspertise på området kan utgjøre en forskjell for Liverpool. 

Fokus på dødballer

– Vi har hatt fokus på å forbedre kvaliteten på våre dødballer. Da snakker jeg både direkte frispark, frispark som legges inn i feltet, straffespark og cornere, skriver Lijnders i sin dagbok fra treningsleiren på Liverpoolfc.com.

– Vi møtte Niklas og Patrick fra Neuro11 for tre år siden. Vi ønsket å jobbe sammen. Alt var klart, men så kom koronapandemien og gjorde det umulig. Jürgen og jeg har stor tro på konseptet til disse to karene. Vi tror på stimuleringen de gir, forklarer Lijnders.

– Forhåpentligvis kan vi bli stabile på dette området. Nå som bortemålsregelen er borte vil det for eksempel bli mange flere straffespark-konkurranser. Det så vi i EM, og historikken fra ulike turneringer viser også at dødballer ofte blir avgjørende. Det har alltid vært slik, og det vil alltid være slik.

– Patrick og Niklas gir oss helt nye impulser for å trene treffsikkerhet. Om dette vil lønne seg? Jeg håper det.

Akkurat som med innkast-trener Thomas Grønnemark viser dette at Jürgen Klopp og hans stab ikke er redd for å gå nye veier for å forbedre lagets sjanser til å vinne trofeer.

Dette driver Neuro11 med

Duoen bak Neuro11 kombinerer sin egen nevrovitenskapelige kunnskap med sin erfaring innen profesjonell sport, og har utviklet et program for mental styrketrening som følger tre hovedprinsipper: Vitenkaplig, praktisk, målrettet.

Karene bak Neuro 11 bruker kun metoder som er faktabaserte og som er vitenskapelig bevist, for å forbedre ytelsen. Treningen foregår der utøveren er mest komfortabel, nemlig på banen. De to tyskerne fokuserer på enkle måter for å formidle den enorme rollen som hjernen spiller for en idrettsprestasjon på høyt nivå, og lærer utøverne hvordan de kan utnytte denne kunnskapen hver eneste dag.

Duoen jobber individuelt med utøverne for å kartlegge realistiske kortsiktige og langsiktige mål. Hver økt tar sikte på å måle fremgangen, slik at utøveren kan prestere optimalt, både i kamp og på trening.