Over fire mål i snitt når disse lagene møtes

Det har vært underholdende i kampene mot Arsenal under Jürgen Klopp.

På 15 kamper mot Arsenal under Jürgen Klopps ledelse er det blitt scoret til sammen 65 mål, og da tar vi ikke med de 27 målene som er blitt gjort i tre straffespark-konkurranser mot The Gunners.

Med andre ord scores det i gjennomsnitt over fire mål i snitt per kamp når disse to lagene møtes. Snittet er 4,33!

Det begynte med 3-3 på Anfield i januar 2016, som ble fulgt opp med en 4-3 seier for Liverpool i ligaåpningen på Emirates i august samme år. Etter dette har vi fått resultater som 5-1 til Liverpool i Premier League i desember 2018 og 5-5 i ligacupen i oktober 2019. Bare en gang har det endt målløst mot Arsenal under Klopps ledelse, og det var i ligacupens fjerde runde i oktober i fjor. Da vant Arsenal straffespark-konkurransen på Anfield 5-4, og sendte de røde ut av turneringen.

Liverpool har vunnet sine seks siste hjemmekampene mot Arsenal i Premier League, og de har scoret minst tre mål i hver av dem. Vi må tilbake til en periode mellom september 1981 og januar 1988 for å finne en lengre seiersrekke mot The Gunners i ligasammenheng på hjemmebane. Den gangen vant Liverpool sju kamper på rad.

Arsenal har vunnet 27 av 110 kamper på Anfield gjennom historien. Forrige seier kom så langt tilbake som i september 2012! Den gang var Arsene Wenger Arsenals manager, mens Brendan Rodgers ledet Liverpool.

Godt tak på Arsenal

Siden Jürgen Klopp tok over Liverpool, har Arsenal bare vunnet en Premier League-kamp mot Anfield-klubben. Liverpool har vunnet åtte og tre er endt uavgjort av de elleve kampene i ligaen.

Arsenals seier kom på Emirates i juli 2020, da Liverpool tok ledelsen, men vertene slo tilbake og vant 2-1. 

I ligacupen har de to lagene et avansement hver. Det første ligacupmøtet under Klopp kom i oktober 2019, da det endte 5-5, og Liverpool vant på straffer. I 2020 var det Arsenal som altså tok seg videre etter straffer.

Sist lagene møttes, på Anfield i november, hadde Arsenal vært i veldig god form inn mot kampen.

Anfield-publikummet måtte vente til det 40. minutt før den første scoringen kom, da Sadio Mané fikk ballen i mål. Diogo Jota, Mohamed Salah og Takumi Minamino plusset på til 4-0 i andreomgang, da de røde utklasset Arsenal.

Semifinalen mellom Liverpool og Arsenal spilles kl. 20.45 i kveld, og vises på V4 og Viaplay. Sendingen starter kl. 20.15.

Klopp mot Arsenal

Kilde: www.lfchistory.net