Dette skriver avisene:«Velkommen til Jürgen Klopps nye plan B: Slipp fri Darwin Nunez og nyt kaoset»

Det handler mye om Darwin Nunez sitt sene innhopp i de engelske avisene etter seieren mot Napoli.

Liverpool har slitt i hjemlig serie, men er videre til åttendedelsfinale i Champions League. Tirsdag kveld slo de formsterke Napoli 2-0 på Anfield, og vant sin femte strake kamp i turneringen. Dette skriver avisene etter kampen mot topplaget i Serie A:

«Liverpool vil håpe at dette var den betydningsløse kampen som kan puste liv inn i sesongen deres. De slo det store formlaget i Europa, og påførte Napoli deres første tap for sesongen. Samtidig fikk de tilbake litt selvtillit etter noen vanskelige uker», skriver Henry Winter i The Times.

«Anfield var på sitt heseblesende beste i en hendelsesrik periode som strakk seg fra det 85 minutt til åtte minutter på overtid. Salah og Darwin Nunez scoret begge fra kloss hold, og Liverpool vil håpe at de har klart komme over den vanskelige perioden. De hadde allerede kvalifisert seg for utslagsrundene i Champions League, og det var lite sannsynlig at de ville slå Napoli med fire mål og ta over gruppeseieren, men dette ga tilbake litt stolthet», skriver Winter.

Han trekker frem Mohamed Salah, som ble kåret til banens beste spiller av UEFA, samtidig skrev seg inn i klubbens historiebøker med nok en rekord.

«De så ikke slitne ut, og spesielt ikke Salah som tangerte Steven Gerrards rekord med 41 europacupmål for Liverpool da det gjensto fem minutter. Egypteren var utrettelig, og gikk på to lange løp etter det, der det ene førte til corneren der Nunez satte inn Liverpools andre mål».

Mye handler om Darwin Nunez

Darwin Nunez satt på benken i de første 73 minuttene av kampen, før han kom inn på venstresiden av angrepet.

«At Liverpool skulle klatre forbi Napoli på toppen av gruppe A virket aldri som en mulighet på Anfield, men det stoppet ikke Klopp fra å vise hvilke intensjoner han hadde da han satte inn Darwin Nunez i det 73. minutt. Den uruguayanske landslagsspilleren hadde litt av en innvirkning», skriver Andy Hunter i The Guardian i sin kamprapport.

«Først kom han til heading på Kostas Tsimikas sin corner, og Alex Meret ble tvunget til å gjøre en desperat redning der ballen nesten gikk over streken og ut mot banen til Mohamed Salah. Dypt inne på overtiden, og etter at Meret hadde reddet Virgil van Dijks heading etter nok en Tsimikas-corner, scoret også Nunez fra kloss hold. VAR overstyrte den første avgjørelsen med å annullere målet for offside, og spissen scoret med det sitt femte mål på sine sju siste kamper».

Hunter mener de røde har klart å vise i Champions League det de trenger i hjemlig liga:

«Klopp hadde vunnet for 249. gang i det som var hans 400. kamp som Liverpool-manager, og laget hans hadde fått en liten revansje etter at de ble knust i Napoli i første gruppespillskamp. Fem seire på rad i Europa representerer en liten bedring, og litt av den jevnheten Liverpool må vise i Premier League».

SCORET: Darwin Nunez scoret sitt sjuende mål for klubben tirsdag kveld.

SCORET: Darwin Nunez scoret sitt sjuende mål for klubben tirsdag kveld.


«Nyte kaoset»

Chris Bascombe i The Telegraph var også opptatt av Darwins innhopp – og en spiller som nå har scoret sju mål i helrødt.

«Velkommen til Jürgen Klopps nye plan B. Slippe fri Darwin Nunez og nyte kaoset. Den uruguayanske spissen er en passende uberegnelig løsning på Liverpools ustabile sesong. Det er ikke så mye heavy metal-fotball når Nunez er i form. Det er mer punkrockens anarki», skriver Bascombe.

«Han gir få hint om hva han kommer til å gjøre, utenom å få tak i ballen og tenke at den skal ende opp i nettet. Selv om han får den 50 meter fra mål. Byttet av ham endret kampbildet, og tempoet hans førte til kaos, der han var tøff i duellene med Napolis forsvarere som frem til da hadde hatt det komfortabelt».

Bascombe er innom Erling Braut Haaland i sin kamprapport. Denne gang med en sammenligning til Darwins fordel.

«Dette var hans femte mål på sju kamper. Erling Haaland vil ikke bekymre seg for toppscorertittelen ennå, men siden Liverpool-spissen ifølge rapportene tjener omtrent 750 000 pund mindre enn ham i uka, begynner han å gi valuta for pengene».

Lang ventetid på VAR

Dominic King i Daily Mail var i likhet med norske medier mest opptatt av VAR, og Leo Østigard sitt annullerte mål.

«Det sies at VAR er en gledesdreper, men du vil måtte lete lenge på Anfield for å finne noen som er enig med det. Da de glade massene forlot stadion og så frem til 2023 med potensiell åttendedelsfinale mot Real Madrid, Bayern München eller Paris Saint-Germain, hadde ingen fra Liverpool-leiren grunn til å krangle på datagrafikk eller krevende forsinkelser».

«Hvordan kunne de det? VAR endret det for Liverpool, og gjorde det mulig for dem å dra seg opp fra gulvet i det 52. minutt, og fikk supporterne til å juble til langt på kveld da Jürgen Klopps lag ble det første laget til å slå Napoli denne sesongen».

ANNULLERT  MÅL: Etter en lang VAR-sjekk ble Leo Østigard sitt mål annullert.

ANNULLERT MÅL: Etter en lang VAR-sjekk ble Leo Østigard sitt mål annullert.

«Da Khvicha Kvaratskheila sendte et frispark inn i feltet, Østigard lurte seg bort fra Virgil van Dijk og headet inn bak Alisson Becker, så det ikke ut som offside. Ingen forsvarsspillere fra Liverpool appellerte, og ingen klaget. Ved første øyekast på reprisene var det vanskelig å se noe var galt, men siden dette er moderne fotball måtte vi vente. Og vente. Og så vente litt lenger. Ikke så lenge som alle måtte vente i Tottenham-kampen i forrige uke, men likevel, det dro ut.

«Det hadde gått mer enn tre minutter og 40 sekund før dommeren Tobias Seiler kunne signalisere for at det skulle bli tatt et frispark, selv den mest ivrige supporter vil innrømme at det er altfor lenge for å avgjøre om en avgjørelse er riktig».