I kveld trekkes gruppene i VM

Flere Liverpool-spillere kan møtes i gruppespillet i Qatar.

Nå er VM-kvalifiseringen over for de aller fleste. 29 av 32 plasser er tatt i VM i Qatar som starter i november, og i kveld skal gruppespillet trekkes.

Liverpool vil få mange spillere med i mesterskapet. For Brasil vil med all sannsynlighet Alisson Becker og Fabinho være med, og Roberto Firmino har gode sjanser for å være med. Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold bør være selvskrevne for England, der også noen andre røde kan være aktuelle dersom de treffer med formen de neste månedene.

Takumi Minamino, Sadio Mané, Diogo Jota og Virgil van Dijk er alle selvskrevne for sine landslag, Divock Origi har vært med i de siste landslagstroppene for Belgia, og Thiago Alcantara kan ha en sjanse til å komme inn igjen i varmen for Spania.

TIL VM: Virgil van Dijk kommer til å spille sitt første store internasjonale mesterskap med Nederland dette året.

TIL VM: Virgil van Dijk kommer til å spille sitt første store internasjonale mesterskap med Nederland dette året.

Neco Williams og Andy Robertson må vente til juni for for å finne ut om de kommer med til mesterskapet, eller om det blir Ukraina som tar den siste plassen fra Europa.

Slik blir seedingen

Dette er nasjonene som vil være førsteseedet: Qatar (vertsnasjon), Brasil, Belgia, Frankrike, Argentina, England, Spania og Portugal.

Andreseedet: Nederland, Tyskland, Danmark, Sveits, Kroatia, USA, Mexico og Uruguay.

Tredjeseedet: Senegal, Iran, Japan, Marokko, Serbia, Polen, Sør-Korea og Tunisia.

Fjerdeseedet: Kamerun, Canada, Ecuador, Saudi-Arabia, Ghana, Costa Rica/New Zealand, Peru/Australia/De forente arabiske emirater, og Wales/Skottland/Ukraina.

Disse playoffene er satt opp 13/14. juni.

Trekning på fredag

Fredag kl. 18.00 norsk tid skal trekningen bli gjort i Doha i Qatar.

Gruppespillet starter 21. november, og 3. desember starter utslagsrundene. Finalen skal gå 18. desember.

Det gjør at neste Premier League-sesong blir litt spesiell. Sesongen starter litt tidligere enn vanlig, med første serierunde 6. august.

Så spilles 16 runder, der den siste skal gå 12. og 13. november, før spillerne reiser på landslagssamling mandag 14. november – en uke før mesterskapet starter.

Ligaen starter opp igjen på Boxing Day, 26. desember – og sesongen spilles ut til 28. mai 2023.