Dette skriver avisene:«Et innlegg som selv Trent Alexander-Arnold ville ha vært stolt av»

Avisene er enige om at Liverpool langt fra var på sitt beste mot Watford, men mannen som erstattet assist-kongen Trent Alexander-Arnold gjorde jobben sin.

Paul Gorst i Liverpool Echo mener at Diogo Jotas scoring var like typisk Liverpools nummer 20, som bidraget til mannen som la innlegget, Joe Gomez, var utypisk.

«Gomez viste seg som en mer enn god nok erstatter for Trent Alexander-Arnold. Det er ikke akkurat den enkleste oppgaven i europeisk fotball», slår Gorst fast.

Liverpools faste høyreback hadde vært en del av et forsvar som bare hadde sluppet inn to mål på sine ni siste kamper. Han er også en kreativ kraft i Liverpool-laget som forsøker å erobre verden denne sesongen. 

«Derfor var det mange som gned seg i øyenene når de så identiteten til mannen som la innlegget til Jotas heading. Gomez, som vanligvis spiller midtstopper, la et innlegg som selv Alexander-Arnold ville ha vært stolt av å legge til listen over hans mange målgivende innlegg», skriver Gorst.

Dette var Gomez sin første målgivende siden han var nest sist på ballen da Mohamed Salah scoret i Merseyside-derbyet i desember 2017.

«Dette er var et viktig øyeblikk for en spiller som ifølge Jürgen Klopp ikke har funnet rytmen denne sesongen», mener Gorst.

Gomez er fortsatt bare 24 år gammel.

«Det har vært mye snakk om at han er blitt degradert til fjerdevalg på midtstopperplass, og han har startet bare to Premier League-kamper denne sesongen. Begge som sideback. Men alderen hans, kvalitetene hans og hans mentale styrke tatt i betraktning, viste London-gutten at han ikke har gitt opp kampen om plass på laget», skriver Gorst.

«Resten av sesongen vil han nok være inn og ut av laget som kjemper for en historisk kvadruppel, men sommermånedene blir nøkkelen for Gomez til å kjempe seg tilbake i Klopps stopperplaner», mener Gorst.

Det er klart for en duell mellom Premier Leagues to tungvektere neste helg

Chris Bascombe i Telegraph gjør et poeng av at Jürgen Klopp neppe trodde det var mulig å vinne Premier League da Liverpool lå 14 poeng bak Manchester City i januar. Men Liverpool ble ikke lenge på toppen av tabellen etter gårsdagens seier. Allerede før Klopp møtte pressen på Anfield hadde Kevin de Bruyne gitt City ledelsen mot Burnley. 

«Citys seier la ingen skygge over nok en viktig Liverpool-seier. Dette var Liverpools tiende strake Premier League-seier, og også den tiende strake hjemmeseieren i ligaen. De har 50 prosent sjanse til å vinne tittelen i løpet av de åtte kampene som gjenstår», mener Bascombe.

Det er klart for en duell mellom to tungvektere på Etihad neste helg.

«Dette er Premier Leagues versjon av Ali mot Fraser», skriver Bascombe.

«Liverpool oset klasse og kontroll uten å være på sitt beste. De ledet fra det 22. minutt da Diogo Jota brakte frem minner om Robbie Fowler. Hans bevegelser, hans elegante avslutteregenskaper med begge føtter og med hodet, selv om han er liten av vekst, er som å se Fowler.»

Sammenligningen blir bare naturlig etter at portugiseren gjorde sitt 20. mål for sesongen, med en heading som Liverpools tidligere nummer ni var spesialist på.

«Liverpool kunne ikke slappe av før Fabinho scoret på straffespark»

Andy Hunter i The Guardian gjør et poeng av at Jürgen Klopp markerte sin 250. Premier League-kamp som Liverpool-manager med sin 160. seier, takket være Diogo Jotas 20. mål for sesongen og Fabinhos straffescoring i sluttminuttene.

Seieren tok Liverpool til topps på tabellen for en stakket stund, før City vant i Burnley. Men den 15. januar var Liverpool 14 poeng bak City. Nå er de bare ett poeng bak, før lagenes innbyrdes møte neste helg.

Paul Rowan i The Times mener at Watford var et bananskall som Liverpool såvidt unngikk å skli på.

«Roy Hodgsons Watford ga Liverpool et par genuine skremmeskudd, da de bommet på store sjanser i begge omganger, ved Juraj Kucka og Joao Pedro», skriver han.

«Liverpool slet med å finne rytmen, og The Kop kunne ikke slappe av før innbytter Fabinho satte et straffespark i mål i det 89. minutt.»