Dette skriver avisene:«Eimen av krise vil fylle neseborene til Klopp i dag»

Avisoverskriftene i England preges av at Manchester United tok sin første seier for sesongen, samtidig som Liverpool tapte sin første ligakamp i dette kalenderåret.

Tre kamper ut i den nye ligasesongen står Liverpool fortsatt uten seier, og det er hele sju poeng opp til toppen av tabellen etter at Jürgen Klopps mannskap tapte 2-1 for Manchester United mandag kveld. 

Scoringer av Jadon Sancho før pause, og Marcus Rashford etter pause, sørget for at vertene ledet 2-0 helt frem til Mohamed Salah reduserte i det 82. minutt. Det var for lite for sent. Liverpool fikk nok en gang en dårlig start på kampen. De har sluppet inn det første målet i hver eneste ligakamp denne sesongen.

«Eimen av krise vil fylle neseborene til Klopp i dag, etter at United tok sin første seier for sesongen. Klopps eget lag er ikke å kjenne igjen basert på den standarden de har satt de seks siste årene», lyder dommen fra Paul Joyce i The Times.

Dette var Liverpools første ligatap i hele 2022, ikke bare denne sesongen.

«Etter å ha ydmyket United 5-0 her forrige sesong, og 4-0 på Anfield, måtte de denne gangen tusle i garderoben til tonene av Glory, Glory Man United ringende i ørene.»

Joyce konstaterer at dette er Liverpools dårligste sesongstart på ti år.

«United virket fulle av energi, mens Klopp måtte konstatere at hans egne spillere virket slappe. Pasningene manglet stadig adresse, lovende angrep rant ut i sanden lenge før man nærmet seg målet til David de Gea, en keeper som ble gjort til latter av Brentford forrige helg.»

«Intensitet skal liksom være Liverpools varemerke, og det vil bekymre Klopp at det kun var glimt av det selv om Liverpool hadde ballen 70 prosent av tiden.»

«En kronisk mangel på kreativitet på midtbanen»

Chris Bascombe fokuserer på at Jürgen Klopp foran sesongen uttalte at han ønsket at Liverpool-spillerne skulle være sinte på verden. 

«På en helmørk kveld rettet de isteden sinnet mot hverandre», slår Telegraph-journalisten fast

Bascombe sikter til at Virgil van Dijk og James Milner gjennom hele kampen sutret på hverandre, og mener dette var symptomatisk for en svak prestasjon og en dårlig start på sesongen. 

«Liverpools verden etter Sadio Manés avgang er kanskje et blekere sted enn man først innbilte seg? Kanskje kan Liverpools svake form skyldes en heks som har kastet en forbannelse over klubben og ført til skader på nøkkelspillere, slik Klopp har uttalt? Et mer vektig argument er nok at Liverpools tittelsjanser er blitt underminert av at klubben ikke har styrket midtbanen. Det er blitt et problem for Klopp raskere enn noen trodde var mulig.»

Steve McManaman slår fast at det negative fokuset nå er blitt flyttet over fra Manchester United til Jürgen Klopp og Liverpool

Bascombe påpeker at Liverpool ble fraløpt og vippet av pinnen av et sterkere Manchester United. Et lag som Liverpool slo 9-0 sammenlagt forrige sesong.

«Det reflekterer hvor svekket sentrallinja til Liverpool er», mener han.

Bascombe synes det blir for enkelt å skylde bare på uflaks med skader for mangelen på kraft på midtbanen, men trekker likevel frem noen av skadene som et stort problem.

«Keita har vært på behandlingsrommet nesten helt siden han kom til Liverpool, og når han omsider forlater klubben vil de som støtter ham trolig vise til lite spilletid, men de burde i steden oppkalle behandlingsrommet på treningsanlegget etter ham. Oxlade-Chamberlain har vært skadeplaget, og Thiago har hatt småskader gjennom hele karrieren. Thiago er i Liverpool for å gi midtbanen balanse. Uten ham er det en kronisk mangel på kreativitet i lagdelen.»

«En lang skadeliste verken kan eller skal være en unnskyldning for dette»

Paul Gorst i Liverpool Echo frykter at Liverpools tittelambisjoner kan være over allerede når transfervinduet stenger, og peker på krangling blant spillerne ute på banen og den stadig økende skadelisten som grunner til det.

Han påpeker at Liverpool har kunnet kose seg med Manchester Uniteds svake prestasjoner i lenger tid enn man tidligere trodde var mulig. Den skoen satt nå plutselig på den andre foten.

«En svak start på sesongen ble plutselig til en forferdelig start på sesongen. To poeng av ni mulige gjør at Liverpool har langt frem til de som har satt tempoet.»

«Dette var Liverpools første Premier League-tap siden desember, og da skulle det i utgangspunktet ikke være grunn til noen stor selvransakelse på AXA Traning Centre denne uken. Og et tap på bortebane for Manchester United, uansett æra, kan skje i Liverpool. Dette i seg selv gir ikke noen stor grunn til å gå seg selv grundig etter i sømmene. Men å tape 2-1 etter å ha spilt uavgjort mot Fulham og Crystal Palace fører til stadig flere kritiske spørsmål som må besvares av alle involverte», konstaterer Gorst.

Den formildende omstendigheten er skadene. Det er svært mange av dem, påpeker Gorst, og de har bidratt til at kamptroppen sett mer ut som et U21-mannskap så langt denne sesongen.

«Startelleveren som Liverpool mønstret på Old Trafford var likevel spekket med rutine, fotballkunnskaper og talent. Men de kvalitetene virket forsvunnet som dugg for solen, omtrent hos alle mann, i store deler av denne kampen, og det vil bekymre Jürgen Klopp.»

«Før de kan snakke om hva de kan oppnå denne sesongen må de røde korrigere alle feil og mangler, og det raskt. Klarer de ikke det, vil deres målsettinger havne i søppelkassa allerede før sommerens transfervindu stenger.»

«Dette var ikke et lag som bare ikke hadde dagen. Dette var et lag som ble straffet for den vedvarende svake formen de har vist hele sesongen. En lang skadeliste verken kan eller skal være en unnskyldning for det.»