Nye brikker på plass

Det ble en seier etter programmet mot Cardiff, men hvor Jürgen Klopp fikk ytterligere noen bra svar i sin søken etter en tropp som kan vinne ligagull.

Jeg var av dem som trodde Klopp ville starte med samme lag mot Cardiff som mot Røde Stjerne. Med fasit i hånd fikk Liverpool et meget akseptabelt resultat og manageren vil ikke ha noe problem med å forsvare byttene, selv om jeg er ganske overbevist om at laget ville ha vært tanken sterkere om de samme 11 var beholdt.

Lovren inn for Gomez hadde trolig noe med fysikk og hodespill å gjøre, mens Andy Robertson hadde startet alle kampene i liga og Champions League, samt vært kaptein og startmann for Skottland. I tillegg var vel ikke de store defensive utfordringene ventet mot Cardiff, mens Alberto Moreno ville kunne bidra offensivt fra backen.

Jürgen Klopp har alltid gitt inntrykk av å ha mye til overs for Adam Lallana og så en mulighet til å få ham skikkelig i gang igjen. Det skjedde vel knapt, selv om Adam helt sikkert ikke vil ha hatt vondt av en time fra avspark i Premier League. Nå kom Xherdan Shaqiri inn og fikk vist seg fram igjen, og da var vel alle fornøyde.

Mo Salah på sitt beste

For meg var det to store pluss etter 4-1 mot Cardiff. Mo Salah viste ikke bare glimt av sitt beste, han var på sitt beste med et viktig åpningsmål og to målgivende. Var ikke smilet også litt bredere igjen på lørdag?

Sadio Mané viste seg igjen frempå med et par scoringer. Jeg var så freidig at jeg under innledningen av sesongen tippet Sadio som Liverpools toppscorer, noe som ikke har sett veldig lurt ut noen uker. «Gi den mannen et straffespark» har vært et motto jeg har hatt, etter at han satte inn et par under pre-season, men da han fikk og brente et mot Røde Stjerne hjalp ikke det heller. Jeg har forandret litt mening for å være ærlig, jeg tror Mo blir vanskelig å stoppe nå, men begge er høyt plassert på toppscorerlista.

Å sette opp midtbanen

En som hadde en meget bra straffestatistikk i Monaco var Fabinho, og midtbanen er mitt andre og kanskje største pluss. Å få inn en spiller som Fabinho blir noe helt nytt, og jeg liker den kombinasjonen av en sentral treer med et mer typisk anker bak indreløpere hvor en er en løpsmaskin og en annen er mer kreativ.

Gini Wijnaldum er duracellkaninen i dette oppsettet og han har for øvrig vært meget bra i det siste. Det virker som om mange tviler på at Xherdan Shaqiri er «midtbanespiller» nok til å være med i et slikt oppsett, inkludert Jürgen Klopp som helst plasserer Shaq i en treer foran to sittende midtbanespillere eller på kantene i den fremre treeren i 4-3-3.

En kan forstå at Jürgen prøver å få inn en type som Lallana som offensiv indreløper, men jeg må innrømme at følelsen er at 30-åringen har mye mark å pløye før han er i tilbake og i nærheten av sin beste form. Nå spilte Adam ute på siden mot Cardiff og det er knapt hans posisjon.

Hvor offensivt mot Arsenal?

En benk til kampen mot Cardiff med Mignolet, Matip, Gomez, Robertson, Milner, Shaqiri og Sturridge høres bra ut. I tillegg lurer altså Keita og Henderson, samt en langtidsskadet Oxlade-Chamberlain. Det finnes også spillere som Clyne og Origi, og vi er oppe i en tropp på 23 spillere.

Det blir veldig spennende mot Arsenal kommende helg å se om Klopp våger å spille med fire veldig offensive spillere, eller om han for eksempel henter inn James Milner fra start igjen. I så fall blir det ikke Virgil van Dijk som leder ut laget, og selv om nr. 4 uansett virker å være sjefen i dette laget virker det bare så riktig å se ham med armbindet. Hva som er mer viktig er at for meg vil Naby Keita vil være enda en viktig brikke å få inn på laget. Forhåpentligvis vil det være tilfelle etter det neste landslagsoppholdet, og så får Fabinho og Shaqiri være beholdningen nå.

Arsenal er gode framover, men virker sårbare bakover og det virker fristende å bruke de vanlige tre framme og Shaqiri i tillegg. Så er det hvordan plassene skal fordeles og så langt føler en at Roberto Firmino ofte har trukket det korteste strået. Han virker klart mest effektiv som en senter blant tre framme. Magefølelsen er at Klopp kommer til å gå for det nord i London, og heller bruke Xherdan Shaqiri som en joker fra benken.