Med Salah som ledestjerne

For øyeblikket er det gode nyheter hvor hen man ser, med helrøde øyne. Nå gjelder det å krysse det man har og håpe at det ikke kommer dårlig nytt fra landskampsspill.

Da ble det fem mål igjen, og ingen baklengs, mot Watford. Det videreformidles nye røde rekorder omtrent daglig, eller slik virker det i hvert fall. Da først og fremst med Mohamed Salah. Vår egyptiske konge er ustoppelig om dagen. Er det mulig at han ikke blir årets spiller?

Nå kom det en fartsdump på Old Trafford nylig, men i det store og hele holdes farten på vei mot minst topp fire. Jeg tror heller ikke det er mange med sympatier for LFC som har gitt opp i forkant av en kvartfinale mot favoritten Manchester City i Champions League.

Umulige Salah

Watford er et godt stykke unna å være det svakeste laget i Premier League. Jordan Henderson skapte en overskrift da han etter 5-0 mente at Liverpool ikke hadde vært på hele tiden, men jeg tror jeg skjønner hva han mener. I 1.omgang hadde hjemmelaget kontroll og tillot svært lite foran eget mål, men det ble heller ikke skapt så mye i den andre enden. Delvis fordi Watford arbeidet hardt og gjorde det vanskelig.

Deres største problem var at Mo Salah er nærmest umulig å ha med å gjøre om dagen, hvis du er en av hans motstandere. En scoring tidlig og sent i 1.omgang fra egypteren avgjorde dette. Jeg tipper Jürgen Klopp denne uka tar en telefon til den egyptiske landslagssjefen i håp om å påvirke til at hans største stjerne ikke kjøres for hardt mens Liverpools nr. 11 skal spille to landskamper i Sveits.

Klopp vil ikke få gjort særlig mye på Melwood de nærmeste dagene, men blant de få som er igjen hjemme er det også sentrale folk. Karius, Matip, Moreno, Milner og Ings skal ikke være med på landslagsspill, i tillegg til Danny Ward.

Bakre firer er funnet?

Loris Karius holdt buret rent igjen, på en svært rolig arbeidsdag mot Watford. Når var det sist tyskeren gjorde en skuffende kamp? En vil forvente at han snart vil bli testet skikkelig, med først en bortekamp mot Crystal Palace, før det kommer en snau uke med hjemme og borte mot Manchester City i Mesterligaen og et derby på Goodison klemt i mellom der.

Har Klopp nå endelig funnet sin bakre firer? Unge Trent Alexander-Arnold og Dejan Lovren kom noe i gapestokken etter tapet i Manchester, og begge var nå ute. Alexander-Arnold vraket, mens Lovren ikke skal ha vært tilgjengelig med en mindre skade.

Virgil van Dijk er udiskutabel som forsvarssjef, mens Andy Robertson er formspilleren fremfor noen i de bakre rekker. Fremspillet til 2-0 var utsøkt på lørdag. Joe Gomez synes å bli inspirert da han gjorde nesten noe tilsvarende ganske tidlig i 2.omgang, men som Roberto Firmino ikke greide å avslutte skikkelig med hodet. Igjen tapte han en hodeduell ved bakre stolpe, som er noe han fortsatt må arbeide med, men for meg ligger det litt i lufta at Gomez nå kommer til å få nikket med noen svært avgjørende kamper framover. Jeg har en mistanke om at det samme vil skje med Joel Matip, som gjorde en helt grei jobb ved siden av van Dijk mot robuste Watford. Det at Joel vil kunne forberede seg i ro og fred på Merseyside vil ikke svekke hans muligheter.

Med smil om munnen

Vi kan lese om at Naby Keita er i bedre form enn noen gang, og jeg ser allerede fram til neste sesong da jeg tror Liverpool vil disponere en langt sterkere midtbane enn tilfellet er nå. Henderson, Can og Wijnaldum startet mot Watford, og er den litt traurige treeren sentralt som du helst ikke ønsker å se for ofte.

Nå gir de en bra buffer til supertrioen på topp, og er sikkert til hjelp bakover også, men det er noe som mangler. For øvrig ikke veldig rart når du har solgt din mest kreative midtbanespiller for £120M og som først skal erstattes til sommeren. Alex Oxlade-Chamberlain og Adam Lallana er alternativer, men førstnevnte gir ujevne prestasjoner om dagen og sistnevnte er fortsatt ikke hundre prosent i kampform. Da er det greit at James Milner får bra med hvile mellom slagene og en kan tyne det beste ut av 31-åringen.

På topp dreier det meste seg om Mohamed Salah, selv om Roberto Firmino også har en fantastisk sesong. 35 målpoeng totalt nå, med 23 scoringer og 12 målgivende. Sadio Mané er ikke like god, men har igjen begynt å spille med et stadig større smil om munnen. Mot Watford gliste han selv da han ble kjørt tunnel på av Pereyra(!)

Danny Ings hadde nok et friskt innhopp, og virker å være nær scoring hver gang han kommer innpå nå. En begynner å forstå hvorfor Klopp ønsket å ha ham i troppen og ikke låne ham ut. Hans siste offisielle scoring for Liverpool er langt unna, mot Everton på Goodison Park i 2015. Får han hull på byllen nettopp mot de blå om et par-tre uker?

Vi behøver alle fremover – ikke minst en frisk ledestjerne i Mohamed Salah.