«Laget gir seg selv»

Såfremt småskader vil bli leget er det ikke noe vanskelig å tippe hvem Liverpool starter med mot Roma, men øyne vil også bli rettet mot benken.

Liverpools noe halvhjertede fremferd mot Stoke på lørdag bare understreket hva som er toppet lag for Jürgen Klopp for øyeblikket.

Unntaket var Ragnar Klavan, som igjen var solid i midtforsvaret av de som kom inn. Alberto Moreno hadde også en brukbar kamp og hans fart er nyttig, men han rokker ikke ved Andy Robertson på venstrebacken. Joe Gomez slet på høyrebacken, men fortjener kanskje å unnskyldes da han skal slite med en liten skade. I angrepet fikk Danny Ings vist at han ikke vil være i stand til å utfordre kantspillerne i Liverpools superrekke, og heller må være en vikar for Roberto Firmino i midten.


Trent et midtbane-alternativ

I en kamp hvor det manglet tempo og intensitet og opplagt var «dagen derpå» etter utladningen mot Roma, var bra spill av Trent Alexander-Arnold på den sentrale midtbanen mye av beholdningen. Pr. i dag er det kun Jordan Henderson, James Milner og Gini Wijnaldum av «seniorspillerne» som er tilgjengelige på midten, og Trent er et godt alternativ hvis problemene skulle bli enda større.

Da kan en for eksempel sette inn Nathaniel Clyne på høyrebacken, men den rutinerte forsvareren virket rusten da han fikk en uvanlig vingoppgave som innbytter mot Stoke. Spesielt i et forsøk på et rykk ute på høyrekanten gikk det uvanlig seigt til ham å være.

Trent Alexander-Arnold og Jordan Henderson fikk smeller på lørdag, mens Sadio Mané ventes å være friskmeldt, og hvis alle tre blir klare vil dette være de 11 som starter på Olympiastadion:

Karius; Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson; Henderson, Milner, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané.

Tynn stall

Kameraene vil nok i uvanlig stor grad være fokusert på Liverpools trenerbenk på onsdag, hvor Zeljko Buvac ikke vil befinne seg. Assistenten vil ikke være involvert med førstelaget ut denne sesongen av «personlige årsaker».

Ventelig vil Peter Krawietz sitte til høyre for Jürgen Klopp, og at «øyet» nå vil fungere som hans nærmeste medarbeider. Det skal bli interessert å se om det er andre som gir inntrykk av å ha «avansert» i trenerstaben som følge av den overraskende exiten til Buvac.

Oppladningen er langt fra perfekt, verken på eller utenfor banen. De som mener at Liverpool har en for tynn stall kan ha fått vann på mølla etter opptredenen mot Stoke, men nå gjelder det å stå mest mulig samlet med det man har. 90 minutter fra en finale i Champions League.