Angrepstrio scorer høyest

Det snakkes mye om «the fabulous four» hos Liverpool, og vår spillerbørs bekrefter at det er de offensive spillerne på Anfield som er lagets styrke.

7. okt 2017 kl 10.22 Torbjørn Flatin

Mohamed Salah har all grunn til å være fornøyd med sin start i Liverpool. Han er klubbens toppscorer ved starten av oktober, og han står bokført med 70 poeng på vår spillerbørs etter ti registrerte kamper (du må spille 30 minutter for å få poeng). Det gir 7.00 i snitt.

Philippe Coutinho har også ristet av seg skuffelsen over ikke å få en overgang til Barcelona og står også med 7.00, med halvparten så mange kamper som Salah, knapt foran en litt mer ujevn Sadio Mané som har 6.89 poeng. Roberto Firmino er inne i en aldri så lite formsvikt, men er likevel høyt plassert med 6.50.

Litt overraskende er det kanskje at Andy Robertson er helt oppe på 4.plass, dog bare med tre registrerte kamper. Han fikk 7’ere i Premier League mot Crystal Palace og Burnley, samt en 6’er mot Leicester i ligacupen. Det er vesentlig bedre enn «konkurrenten» Alberto Moreno, som stort sett har vært fast på venstrebacken denne sesongen.

Skal vi videre gå ut fra tallene har Can, Henderson og Wijnaldum vært brukbare på sentral midtbane, men heller ikke mer. Det samme kan en si om Simon Mignolet i mål, med en 6’er i snitt.

Joel Matip er ganske høyt på vår liste med 6.27, men hans karakterer spriker fra 4 til 8. Da er det imidlertid verre for kollega Dejan Lovren, og også på vår høyreback. Lovren har meget «beskjedne» 5.62 poeng, mens de unge høyrebackene Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold scorer enda lavere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]