Tre kjappe før Huddersfield-kampen:Bør Lovren starte lørdagens kamp?

Liverpool.no-redaksjonen svarer på situasjonen med Lovren, januar-forsterkninger og laguttaket.

27. okt 2017 kl 10.38 [email protected]

Bør Klopp starte med Dejan Lovren igjen mot Huddersfield?

Arild Skjæveland: No er det så få alternativ i den posisjonen at han eigentleg bør kastes rett inn igjen, for ein har ikkje råd til å «miste» ein stoppar til. Likevel trur eg nesten han må få ein pause. Han var håplaus mot Tottenham, har klaga på dette med smertestillande for å vere i stand til å spele kamp, og sjølvtilliten må ha fått seg ein ny knekk med å bli byta ut etter 31 minutt. Eg håpar at Joe Gomez får ein sjanse ved sida av Joël Matip. Det er i den posisjonen eg ser for meg han vil få mest speletid denne sesongen, når Nathaniel Clyne ein gong er tilbake. No kan vere eit greit tidspunkt, mot litt lettare motstand enn Harry Kane.

Torbjørn Flatin:Jeg har en mistanke om at jeg er solid kjerringa mot strømmen her, men jeg mener fortsatt at Matip og Lovren er Liverpools beste midtstopperpar. Jeg skal ile til med å si at det vil være umulig å klage på om Dejan Lovren blir satt ut av laget etter hva som skjedde mot Tottenham. Klopp har et vanskelig valg, 1-4 mot Tottenham var så svakt og 15 baklengs på fem bortekamper må gjøres noe med, slik at det lyser et behov for at manageren reagerer. På den annen side kan to hjemmekamper mot Huddersfield og Maribor være det enkelte spillere behøver for å finne igjen selvtilliten. På litt lengre sikt tror jeg kanskje Lovren nå har spilt seg ut av planene til Jürgen Klopp, på kort sikt vil jeg hevde at Liverpool fortsatt har bruk for ham. Hvis Klopp mener unge Joe Gomez har stoff i seg til å bli en regulær stopper, han ser han hver dag på treningsfeltet, kan dette være tidspunktet å gi ham muligheten som startmann i midtforsvaret, mens Ragnar Klavan trolig vil bidra med mindre feil enn Lovren og kanskje også Matip men ikke har det samme høyeste nivået. Personlig er jeg imidlertid ikke overbevist om verken Gomez eller Klavan.

Tore Hansen:Nei, jeg synes ikke det. Det må tas noen tøffe valg nå, og over tid vet vi hva vi får av Lovren. Jeg ville kjørt inn Gomez. Det er muligens ingen quick fix, han er fortsatt ung og mangler rutinen. Jeg har imidlertid sansen for ham og tror han på sikt kan bli en bedre stopper enn høyreback. Så jeg går for Matip og Gomez til helga, men er innerst inne litt i tvil om Mr. Klopp tenker likt her. Hetskampanjen mot Lovren på sosiale hører dog ingen plass hjemme. Det er rett og slett lavmål, og her må mange gå i seg selv.

Hva har Klopp lyktes med og mislyktes med i sommervinduet, og hvilke forsterkninger trengs i januar?

Arild Skjæveland: Med modellen i Liverpool veit eg ikkje om det er Klopp som skal få æren eller skulda på overgangsmarkedet, men klubben lukkes med å få inn ein svært god spelar i Mohamed Salah. Elles klarte ein aldri forsterke dei posisjonane der alle visste det var alt for tynt - i forsvar og sentral midtbane. Keita kjem til sommaren, men med Lucas ut skulle eg gjerne sett dei handla meir der, og helst ein som hadde i seg å kunne spele ei slik rolle som han var den einaste i klubben som kunne. Eg forventar eigentleg ikkje all verden i januar, men får for all del håpe at dei kjøper ein stoppar. Blir det ikkje Virgil van Dijk må det bli ein annan, så får ein prøve seg på van Dijk igjen til sommaren, for Liverpool treng uansett to.

Torbjørn Flatin:Jeg er bra fornøyd med det som kom inn, totalt sett. Salah har vært en stor suksess, Solanke virker lovende, og Robertson synes jeg også har vært bra de gangene han har fått prøvd seg. Oxlade-Chamberlain har hatt en skuffende start, men har gitt antydninger til at han begynner å få fotfeste. Det Klopp ikke lyktes med var å hente inn en midtstopper og en midtbanespiller. Det er sikkert manageren møkk lei av å høre, men det er et faktum at nær sagt alle antagelsene om at Liverpool var sårbare i det sentrale forsvaret og mangler en drivkraft på midtbanen har slått til. Jeg mener det må hentes inn en midtstopper i januar, enten det blir van Dijk eller en annen.

Tore Hansen:Vi lykkes med å beholde «gullgutten» Coutinho og han har også bevist hvorfor Barcelona er så ivrige etter signaturen. Hvis PSG også skulle kaste seg på til sommeren kan det virkelig bli interessant, ikke minst med tanke på bataljen mellom klubbene sommeren 2017. Salah har i tillegg vært et gullkjøp og en investering som har gitt nesten max uttelling så langt. Bak disse to må man lete langt mellom høydepunktene. Jeg føler Solanke har mer i seg enn han har fått vist, men forstår også at det er vanskelig å prioritere ham foran Sturridge. Litt det samme kan man si om Robertson. Problemet er jo de kjøpene som ikke ble gjort og spøkelse som nå ser ut til å innhente oss. Vi skulle kjøpt en solid stopper. En ledertype helst. Hvis Klopp ikke lyktes med det, burde han kjøpt en ny keeper. Ingen av delene kom, og vi sliter. Innerst inne lurer jeg på hva manageren selv tenker om dette? Hva gikk feil? Kommer det folk i januar man ikke fikk i sommer? Vi må rydde opp bakover før noe annet gjøres. Det er pri 1 i januarvinduet.

Hvordan bør laget se ut mot Huddersfield?

Arild Skjæveland: Loris Karius har aldri overbevist meg, mens Simon Mignolet var tilbake med brølar mot Spurs. Samtidig virkar Danny Ward usannsynleg. Eg trur likevel eg vil ha keeperbytte mot Huddersfield, og Wijnaldum inn igjen på laget: Karius, Alexander-Arnold, Gomez, Matip, Moreno, Henderson, Can, Wijnaldum, Coutinho, Firmino, Salah.

Torbjørn Flatin:Det er utrolig hvor mye en svak kamp kan gjøre, og mulig trykker jeg aldri så lite på panikknappen her, men jeg ville prøvd å spille mer defensivt safe inntil vi kom tilbake på et vinnerspor igjen. Og det også blir flere seniorspillere å velge mellom med Mané, Lallana og Clyne nå skadet. Jeg ville brukt Milner frem til Clyne ble klar, eventuelt forsiktig kjøre inn Gomez/Alexander-Arnold igjen hvis laget fikk satt seg bedre, og som antydet over latt Lovren og Matip få muligheten til å revansjere seg. Personlig har jeg mer tro på Andy Robertson som venstreback over tid enn Alberto Moreno, selv om sistnevnte har spilt seg klart opp denne sesongen. På midten er jeg fristet til å gi Marko Grüjic en sjanse fram til Mané er tilbake og Coutinho ikke lenger «vikarerer» i den fremre treeren. Med mistanke om at det er et stykke unna hva Klopp vil gå for: Mignolet, Milner, Matip, Lovren, Robertson, Henderson, Can, Grüjic, Coutinho, Firmino, Salah.

Tore Hansen:Laget mitt mot Huddersfield er: Mignolet, Trent, Gomez, Matip, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Coutinho, Salah, Firmino.

Hva mener du? Bruk vår «lagvelger», ta ut ditt lag, trykk på Twitter-symbolet øverst til høyre og del på Twitter med hasttag#LFC11NOR

Disse har fansen valgt

Scroll i vinduet under.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]