- Godt press er nøkkelen til godt forsvarsspill

Jürgen Klopp erkjenner at forsvarsspillet måtte bli bedre, og har blitt bedre de siste par kampene, fordi laget har fungert bedre.

20. okt 2017 kl 17.22 Torbjørn Flatin

Liverpools forsvarsspill har vært til bekymring over tid, også denne sesongen. I ligaen har det riktignok bare blitt sluppet inn et mål på fire hjemmekamper, mens fire reiser til fremmed gress har gitt hele 11 baklengs i sekken.

Etter 0-0 mot Manchester United og 7-0 mot Maribor på de to siste kampene, ble Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse spurt om forsvaret hadde «kommet seg over» kritikken.

- Det vil aldri skje i Liverpool, at forsvaret ikke får kritikk, svarte manageren heller syrlig. – Etter to år her er jeg rimelig sikker på det. Hvis vi slipper inn et mål i neste kamp vil det alltid være en spiller som ikke er god nok etc.

- For meg inngir det ikke fornuft. Hvis vi ser på de målene vi har sluppet inn var det tre mål mot Watford, som er så lenge siden at jeg knapt husker det. Så var det fem baklengs med ti mann mot Manchester City, som en ikke kan legge vekt på.


Bedre arbeidsforhold

- Når det er sagt måtte vi bli bedre i vårt forsvarsarbeid, og det har vi blitt i de to siste kampene. Mot Maribor, og før det United, var vi mye smartere i vårt defensive spill.

- Vi greide å holde vår defensive fasong når vi var i angrepssituasjoner. Dette var to kamper hvor det var viktig å sørge for ikke å få kontringer i mot.

- Mot Tottenham vil det bli annerledes slik at det ikke er så relevant, men i de to foregående kampene forsvarte vi oss godt som lag.

- Ja, vi scoret sju mot Maribor, men jeg sa etter kampen at det beste med det hele var vår gjenvinning. Godt press er nøkkelen til godt forsvarsspill.

- Mot Maribor var det fremragende og det er slik vi ønsker det til hver kamp, da vil det også gjøre arbeidsforholdene til den bakre fireren mye enklere.

- Det er hva vi må fortsette å gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]