Tre kjappe før UnitedHvordan bør angrepet settes opp uten Mané?

Redaksjonen mener Coutinho må flyttes opp.

13. okt 2017 kl 11.41 Arild Skjæveland

Med Sadio Mané ute de neste seks ukene - hvordan bør Klopp sette opp angrepet?

Arve Vassbotten:
Siden Sturridge ikke akkurat har overbevist når han har fått sjansen, og Firmino pleier å være veldig god i storkampene, ville jeg satt opp angrepet med Salah på høyre, Firmino i midten og Coutinho tilbake på venstrekanten. Så får heller Henderson, Wijnaldum/Milner og Can ta ansvaret på midtbanen. Det er mange ulike type kamper framover, så noe variasjon framover vil det nok bli, men akkurat mot Man Utd ville jeg spilt på «det trygge». Så får Sturridge eller Solanke få sjansen fra start seinere.

Marius Rabben:
I utgangspunktet bør Coutinho flyttes opp i angrepsrekka, slik at endringen kommer på midtbanen. Jeg tror det skjer mot United, men Sturridge og Solanke er også aktuelle og gode muligheter i de neste kampene – om Coutinho da flyttes ned igjen. Så på lørdag regner jeg med Salah, Firmino og Coutinho fremme, med Can, Wijnaldum og Henderson bak.

Einar Kvande:
Det er veldig synd at Sadio Mané er ute i seks uker. Virkelig et skudd for baugen for Jürgen Klopp og Liverpool. Personlig hadde jeg skjøvet Philippe Coutinho frem i angrepsrekka og gått for et angrep med Salah til høyre, Coutinho til venstre og Firmino sentralt.

Manchester United kommer til Anfield på lørdag. Hvordan er magefølelsen?

Arve Vassbotten:
Nervøs, som vanlig. Mye står på spill til å være så tidlig i sesongen. Med en seier tror jeg ting vil snu for Liverpools del, og kanskje kan det være starten på en dårlig periode for Mourinhos menn. Samtidig er kampen langt viktigere for Liverpool enn Man Utd, og jeg føler et tap vil koste dyrt for Liverpool så tidlig i sesongen - etter en halvveis innledning.

Marius Rabben:
Vanligvis er jeg optimistisk før hjemmekampene mot dem, men nå har jeg en sterk følelse av poengtap. Liverpool er best mot de beste, men United med Mourinho klarer utmerket å opptre som et typisk defensivt lag på nedre halvdel på Anfield – med de ekstremt farlige spillerne i motsatt ende. Jeg frykter at United klarer å demme opp for den røde energien, og at Liverpool blir herset med fysisk når det kommer høye oppspill og dødballer. For å ikke bli altfor negativ, er selvfølgelig håpet at United ikke henger med om kombinasjonene sitter, at Coutinho eller Salah får det lille rommet de trenger, og at Liverpool scorer – helst flere – ganske tidlig.

Einar Kvande:
Det er alltid masse sommerfugler i magen foran disse kampene, så magefølelsen er i beste fall urolig. Jeg føler dette er kamper det er veldig vanskelig å spå utfallet av, men det er helt klart negativt at vi mangler Sadio Mané i denne kampen. Jeg tror Jose Mourinho som vanlig vil ha en defensiv tilnærming til oppgjøret, og at gjestene vil legge seg bakpå og forsøkte å tette igjen, og så satse på kontringer ved karer som Martial, Rashford og Lukaku. Det kan bli hett rundt ørene på Lovren og Matip om disse setter turboen på. Jeg tipper 1-1.

NERVØST:
NERVØST:  Redaksjonen er litt nervøse før møtet med José Mourinhos lag lørdag.

Hva tenker du om at Liverpools bortemøte med Arsenal ser ut til å bli lagt til julaften?

Arve Vassbotten:
Når man sitter i Norge og store deler av verden eller er jo det selvsagt et helt håpløst forslag, og man får i hvert fall håpe det blir så tidlig som mulig om det ender med det og ikke klokka 17. Hvis man kynisk kun skal se på potensielle TV-seere i England, så er det sikkert en dag med mulighet for mye seere for Sky siden folk allerede er hjemme. Men det skaper mye problemer for de som skal reise på bortekamp, for alle som skal jobbe på stadion, for politi osv osv. Det er mange som må «lide» for TV-selskapets prioriteringer i denne sammenheng.

Marius Rabben:
– Ikke bra. Først og fremst, som Klopp også har påpekt, fordi alle som trengs for å gjennomføre en Premier League-kamp som ikke hever millionlønninger dermed må jobbe den dagen – og mange av dem sent utover kvelden. Naturlig nok er det også en enorm ulempe for supporterne som vil dra til hovedstaden. Men det er nok heller ikke enkelt for Sky Sports, som gjennom TV-avtalen nærmest blir tvunget til å ha kamp på «Super Sunday» for å ikke tape penger.

Einar Kvande:
Det synes jeg er irriterende. Det er en lite gunstig dato både for supporterne i England og for supporterne her hjemme på berget. Sky Sports og Premier League burde holdt seg for gode til å legge en kamp på denne datoen, men dessverre er det markedskreftene som rår i moderne fotball. Sky vil ha mest mulig igjen for pengene de har brukt på TV-avtalen, og akter ikke å gå glipp av kamper de etter avtalen har rett til å sende. Slik har fotballen blitt. Dessverre vil det ha ringvirkninger også for resten av jula, inkludert Boxing Day og kampene nyttårshelgen, så vi må nok regne med at flere kamper blir flyttet her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]