Jublet over sin første Liverpool-scoring

Alex Oxlade-Chamberlain håper han imponerte Jürgen Klopp såpass i innhoppet mot Maribor at han får mer spilletid fremover.

18. okt 2017 kl 10.15 Einar Kvande

Liverpools nummer 21 entret banen etter 56 minutter i Slovenia, på stillingen 5-0, og gjorde gjestenes sjette mål en halvtime senere.

– Jeg er kommet til et lag der det er hard konkurranse om plassene. Vi er inne i en viktig fase av sesongen, hvor vi ønsker å komme skikkelig i gang etter noen kamper hvor resultatene ikke helt har gått vår vei, uttalte Oxlade-Chamberlain til BT Sport etter kampslutt på Ljudski vrt.

– Alle kjemper for en plass på laget, og jeg er klar til å spille når jeg får muligheten, slik som i denne kampen. Jeg må fortsette utviklingen og lære en ny måte å spille på her. Jeg må bli vant til den, og så, når jeg får muligheter, må jeg forsøke å gjøre det så bra som mulig.

Tok ikke foten av gasspedalen

Oxlade-Chamberlain føler at spillerne fulgte Jürgen Klopps plan for aggressivt press til punkt og prikke mot Maribor.

– Jeg synes vi startet kampen med den rette intensiteten. Manageren sa at det ofte blir vanskelige kamper når man kommer til plasser som dette, og understreket at vi ikke måtte ta lett på oppgaven. Han sa at innsatsen måtte være 100% hele tiden, og jeg synes guttene gjorde det fra første fløytesignal av.

– Til og med i pausen ba han om at laget presset bedre, og oppfordret alle til å stå på videre. Guttene responderte bra på det, og vi fikk det resultatet vi fortjente. Vi var kliniske i denne kampen, og satte alle sjansene våre. Nesten alle i alle fall.

– Det føles som vi har mange mål i oss hver kamp, men vi har bare ikke lykkes helt med avslutningene tidligere.

– Vi skaper mange sjanser, og jeg hører folk si at statistikken viser at Liverpool har hatt 20 avslutninger per kamp. Fortsetter vi slik, med å skape sjanser og legge ned en stor arbeidsinnsats, vil målene forhåpentligvis komme. De gjorde i alle fall det i denne kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]