Pressekonferanse foran Tottenham-kampen:Sadio Mané trener fortsatt ikke utendørs

Spillerne fikk fri i går, men noen av dem kunne ikke ha trent uansett fordi de har fått smeller.

20. okt 2017 kl 11.33 Einar Kvande

Om Sadio Manes skade
– Sadio driver fortsatt med rehabiliteringstrening innendørs. Han gjør ingen øvelser utendørs. Dersom han kommer tilbake tidligere enn 6 uker etter han fikk skaden vil jeg bli glad. Ingen vet noe om det ennå. Senegal har viktige kamper, så jeg kan tenke meg at de føler presset, men jeg kan ikke forandre på situasjonen. Dersom han blir skadefri i tide til landskampene kan vi ikke skjule det. Da er det ingenting vi kan gjøre for å holde ham her.

Om tidligere besøk på Wembley
– Hva jeg kan si om mine lags prestasjoner på Wembley er at alle har vært veldig bra. Champions League-finalen var bra. Vi var uheldige i ligacupfinalen mot Manchester City. Vi har ingen dårlig følelse når vi spiller på Wembley. Vi har aldri spilt mot Tottenham der. Vi tenker bare på kampen mot Tottenham, ikke hvor vi spiller.

Om forsvarsspillet
– Etter to år i Liverpool tror jeg at jeg med sikkerhet kan si at forsvaret alltid vil bli kritisert. Om vi slipper inn et mål er det alltid en spiller som ikke er god nok eller noe slikt. Vi har blitt bedre de siste kampene. Vi har blitt smartere når det gjelder å beskytte forsvaret. Pressingen mot Maribor var enestående. Da blir det enklere for den bakre fireren.

Om skadesituasjonen
– Jeg ga guttene en fridag i går. Vi begynner å trene igjen i dag. Noen spillere har problemer, og kunne ikke ha trent uansett.

Om Maribor-kampen
– Vi gjorde sju mål, men det var mest imponerende var pressingen. Det er ikke hyggelig å være motstanderen den dagen av i setter alle sjansene vi skaper. Denne gangen var det Maribor. De har et veldig sterkt lag, men vi satte sjansene vi skapte i mål.

Om Tottenham-kampen
– Det blir enklere med mer selvtillit, men selvtillit alene er ikke nok til å slå Tottenham. Pressingen blir en nøkkel også mot Tottenham. Jeg er 100% sikker på at vi kan gjøre det igjen. Det blir en god fotballkamp. Ingen av lagene holder tilbake. Det er ikke ofte vi møter slike lag.Det blir spennende. Spurs har hatt en fantastisk utvikling siden jeg kom til England. Vi kan fortsatt spille bedre enn vi har gjort så langt.

Om James Milner
– Jeg har aldri tvilt på Milly. Det er slik jeg ønsket det. Det er ikke noe problem, og det beste er at vi har enda flere spillere vi kan benytte. Jeg er glad for at han presterte så bra.

Om Jordan Henderson kommer tilbake i startoppstillingen
– Jeg snakker ikke om lagoppstillingen, men Jordan er vår kaptein. Det virket fornuftig å hvile ham mot Maribor. Han hadde spilt to kamper for England, og så spilte han mot United. Det var åpenbart fornuftig å la ham få en pause.

Om Mohamed Salah
– Han er en kvalitetsspiller, det er det ingen tvil om. Han trengte bare en halvtime mot Watford for å finne seg til rette i laget. Speideravdelingen gjorde en fantastisk jobb når det gjelder ham. Men det er ikke slik at jeg ikke kjente til ham.

Om Harry Kane
– Kane er ikke bare en av de beste spissene i Europa - han er en av de beste spissene i verden. Tottenham er et godt lag, og vi kan ikke bare konsentere oss om en spiller. Davies er et perfekt eksempel på det. Han har tatt store steg.

Om Arsenal-kampen, som nå skal spilles 22. desember og ikke 24. desember
– Takk til Sky. Jeg vet ikke sist det skjedde at noen kunne ha tatt noe, og ikke gjorde det. Det er en veldig god avgjørelse, spesielt for fansen. Det er fortsatt vanskelig for dem i forhold til reisen, men klubben vil gjøre alt den kan for å hjelpe dem å komme seg hjem fra London.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]