Klopp hintet om ny straffeskytter

Liverpool-manageren lot seg imponere over hvordan Mohamed Salah beholdt roen da han skjøt Egypt til VM i Russland.

13. okt 2017 kl 17.08 Einar Kvande

Egypt måtte slå Kongo for å sikre seg en plass i VM-sluttspillet. Mohamed Salah sendte egypterne i føringen etter en times spill, men så utlignet Kongo bare tre minutter før slutt.

Fem minutter på overtid fikk så Egypt straffe, og Salah holdt nervene i sjakk og sikret seg status som nasjonalhelt i sitt hjemland.

– Jeg ble veldig stolt da han scoret på det straffesparket, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse i ettermiddag.

– Var det noen som så sammendraget av kampen? Jeg har aldri sett noen feire 1-0 etter 60 minutter på en slik måte. Man kunne tro det var golden goal i en VM-finale! Det var selvfølgelig ikke like hyggelig for dem med utligningen etter 87 minutter.

– Så fikk Egypt straffe etter 94 minutter. Jeg har aldri sett publikum feire en straffe på en slik måte tidligere, før den var satt i mål!

– Jeg fikk nesten hjertestans. Jeg trodde nesten jeg måtte reise ned dit og ta straffesparket. Men Mohamed leverte varene. Jeg vil påstå at han er vår fremste straffeskytter for øyeblikket, sa Klopp.

– Presset var utrolig, og han håndterte det veldig bra. Etter 27 år er det fantastiske nyheter for Egypt at de er klare for et VM-sluttspill igjen.

– De har fått frem en veldig god generasjon spillere, som fortjener å være med i et VM, men du må kvalifisere deg først. Nå er de klare, og det er selvsagt bra for dem.

Sentrale spillere

Klopp føler at hans nøkkelspillere ofte kommer i situasjoner der de må bære landslaget på sine skuldre.

– Det er intenst. Det er det samme for Sadio Mané. Han er Senegals beste spiller, det er det ingen tvil om. Spillere som ham har ingen sjanse til å komme bort fra presset. De må alltid stille opp, og levere.

– Denne gangen ble Sadio skadet under spill for landslaget, noe som kan bety at han ikke blir involvert når Senegal møter Sør-Afrika.

– Jeg føler meg trygg på at Senegal kan kvalifisere seg til VM uten ham. De trenger bare ett poeng fra to kamper, så det bør være overkommelig.

– Slik er det. Vi ser landskampene, og så venter vi på at spillerne skal komme tilbake til oss. Da tar vi det vi får. Noen kommer hjem med en god følelse, men for Andy Robertson ble det selvsagt ikke hyggelig denne gangen. Ikke for Ben Woodburn og Danny Ward heller. Men slik er det.

– Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mer tid til å forberede laget foran en viktig kamp som den i morgen. Men dette er jobben min. Det er utfordringen jeg har. Det er likedan for motstanderlaget, så la oss forsøke, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]