Fordelingen av TV-pengeneKlubbene ble ikke enige

Det ble ingen avstemming om omfordeling av TV-pengene - men diskusjonene vil fortsette.

4. okt 2017 kl 16.42 Arild Skjæveland

Onsdag var Peter Moore på plass da de 20 Premier League-klubbene skulle diskutere hvordan inntektene fra de internasjonale TV-rettighetene skal fordeles.

Premier League-sjef Richard Scudamore har kommet med et forslag, der 35 prosent av TV-pengene skal utbetalt etter hvor lagene ender på ligatabellen.

Ville fått 2,5 prosent mer

Ifølge Kieran Maguire, ville den nye modellen ha gitt Liverpool 154,7 millioner pund for fjerdeplassen i mai. Med den gamle modellen fikk LFC utbetalt 146,2 millioner pund. Forskjellen ville vært på 5,9 millioner pund, eller 2,5 prosent.

For Manchester United på sin 6. plass, ville forskjellen bare ha vært på 1 prosent - mens det ville gått verst utover Middlesbrough, som med den nye modellen hadde fått 87,8 millioner heller enn 98,9 millioner - 8,8 prosent mindre.

Storklubbene vil ha mer

Liverpool er én av ni klubber som vil endre modellen. De andre klubbene er Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Everton, Leicester og West Ham. Ni klubber er ikke nok - og en må ha minst 14 klubber med på laget dersom det skal bli endring.

Det var ikke mulig å få til på onsdagens møte, og klubbene ble enig om å utsette avstemming og avgjørelsen til det neste møtet, i november, melder Nick Harris på Twitter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]