– Liverpool er kino på sitt beste

Huddersfields manager David Wagner går i forsvar for sin venn Jürgen Klopp foran møte mellom de to lagene på lørdag.

25. okt 2017 kl 12.47 Arve Vassbotten

David Wagner og Jürgen Klopp har fulgt hverandre tett i en årrekke. De to møttes i Mainz på starten av 1990-tallet, og har vært venner siden. De jobbet også tett sammen i Dortmund, der Wagner var reservelagstrener. Wagner ble til og med spurt om å ta turen til Liverpool sammen med Klopp, men han hadde da bestemt seg for å bli førstelagstrener selv.

– Jeg visste han signerte for Liverpool, men jeg var under kontrakt med Borussia Dortmund, og det var ikke lett å forlate et lag jeg hadde bygd opp. Han visste akkurat hva jeg tenkte, og han ga meg også råd da jeg spurte om Huddersfield. Han sa: «Bare gjør det», sa Wagner i et intervju med Guardian etter at han ble ansatt i det som da var en Championship-klubb i 2015.

– Jeg har kjent Jürgen lenger enn min egen kone. Vi møttes i Mainz, der jeg tok hans plass på laget, så han gikk fra å være spiss til forsvarsspiller fordi det var lettere for ham, sa Wagner i det samme intervjuet.

– Liverpool spiller fantastisk

Lørdag møtes Klopp og hans forlover som managere på hvert sitt lag for aller første gang i en offisiell kamp. Men de to møttes også i preseason sist sesong, da Liverpool vant 2-0.

Mens Wagner kommer fra en sterk 2-1-seier mot Manchester United, kommer Klopp til kampen med et svakt 4-1-tap for Tottenham i bagasjen. Men Wagner er ikke blant de som vil kritisere Liverpool-sjefen.

– Jeg kan forstå kritikken for mangelen på poeng. Men jeg forstår ikke kritikken av prestsjonene. Jeg har ingen anelse av hva folk forventer. Hvordan de skaper sjanser og hvordan de forsvarer seg er kino på sitt beste. Man kan ikke spille stort bedre. Men man må få ballen over linja, sier Wagner i et ferskt intervju med Sport Bild.

– Seriøst, Liverpool spiller fantastisk fotball med mye ballinnehav, fart og utallige store sjanser av stor kvalitet. Det er bare effektiviteten og forsvaret av dødballer som ikke er fantastisk. Men laget er likevel av øverste klasse.

Før oppgjøret på Anfield er det bare ett poeng som skiller lagene. Liverpool har 13, Huddersfield 12. Wagner håper, naturlig nok, at laget skal ta nok en stor skalp.

– Vi kan selvsagt også tape, men den positive erfaringen mine gutter hadde mot Manchester United i helgen, leder også til en tro på at det er mulig å vinne, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]