Liverpool med flest skudd og flest mål

Etter brakseieren mot Maribor plasserer Liverpool seg godt på flere statistikker som UEFA har for årets Champions League.

18. okt 2017 kl 20.10 Torbjørn Flatin

Mål

Liverpool har hatt 69 forsøk på avslutninger på sine tre kamper i sluttspillet, som er seks foran Real Madrid og hele 19 foran gruppekollega Sevilla. Nå skal det legges til at 16 av de 32 lagene spiller sin tredje kamp i dag, men 23 forsøk i gjennomsnitt er fortsatt høyest, rett foran Bayern München og Real.

Ti scorede mål er øverst på statistikken, hvorav fem er med høyre fot, fire med venstre og et med hodet. Deretter følger Chelsea, Manchester City og Paris Saint-Germain med åtte, selv om Chelsea og PSG har muligheten til å gå til topps etter sine kamper i kveld. Det samme med Manchester United, som har sju mål etter to kamper.

Harry Kane og Cristiano Ronaldo topper pr. i dag med fem mål hver, foran Ben Yedder med fire hvorav et av dem var for Sevilla på Anfield. Roberto Firmino og Mohamed Salah er blant fem spillere med tre scoringer hver.


Assist og forsøk

Alberto Moreno og Philippe Coutinho er registrert med to assist hver, og de er blant 11 spillere som er en bak toppduoen Richardo Quaresma (Besiktas) og Anthony Martial (Man Utd).

Mohamed Salah er en av tre spillere med sju skuddforsøk mellom stengene, etter Ronaldo og Ben Yedder med åtte. Cristian Ronaldo har 11 avslutninger utenfor mål, hvor Roberto Firmino er neste med seks, det samme som Edin Dzeko (Roma). På antall blokkerte skudd er Salah og Coutinho bokført med fire, et mindre enn toppen.


Pasninger

Angående pasninger, og her er det utvilsomt en stor «fordel» å ha spilt en kamp mer, er Liverpool på «5.plass» med 1852, hvorav 1598 har funnet sitt mål. De med flere pasninger (etter tre kamper) er Manchester City, Borussia Dortmund, Sevilla og Real Madrid. 86% prosent treff på pasningene er et stykke ned på lista, selv om det er svært tett etter Barcelona med 91%. I rask rekkefølge foran Liverpool er Manchester City, Bayern, Juventus, Real Madrid, PSG, Borussia Dortmund, Napoli, Manchester United, Roma, Celtic, Benfica og Chelsea.

En slik liste preges forøvrig av forsvarsspillere som triller ball, og hvor Matip med 242 pasningsforsøk og Lovren med 227 er plassert som nr.7 og nr.9 og begge med over 90% treff.

Ballinnehav og rankin

Angående ballinnehav er Bayern øverst med 64%, foran Barcelona (62), Borussia Dortmund (61), Benfica (60) og Liverpool med 58%.

I rankingen til UEFA, ut fra resultater i Europa de siste fem år, er nå Liverpool oppe på 32.plass.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]