Mange, men ikke så sene bytter av Klopp

Jürgen Klopp bruker nesten alltid alle sine tre muligheter til å benytte innbytter, men noen blir kanskje litt overrasket over tidspunktene.

5. okt 2017 kl 14.46 Torbjørn Flatin

Statistikken viser at i ti av 12 kamper i cup og liga denne sesongen har Jürgen Klopp brukt alle sine tre bytter. Hjemme mot Burnley og mot Leicester i ligacupen byttet han to ganger.

Nå vil det være en vurdering av hva som er et tidlig og sent innbytte, men inntrykket er at mange fans synes Liverpools manager ofte venter ganske sent med sine muligheter til å bruke reservebenken. Kanskje vil det derfor være litt overraskende at 80. minutt er det seneste tidspunktet for hans første bytte.

Fire ganger har Klopp valgt å agere mellom 60-69 minutter og fem ganger mellom 70-79. Ved to anledninger har han valgt å skifte ut en spiller allerede i pausen, men det var når Mohamed Salah var blitt utvist mot Manchester City og det var forutbestemt at Philippe Coutinho skulle bare spille en omgang mot Leicester i ligacupen.


Allsidige spillere på benken

«Utbytterkongen» har vært Roberto Firmino, som har blitt tatt av banen i seks av sju ligakamper. I den sjuende ble han for øvrig byttet inn.

Sadio Mané, Emre Can og Mohamed Salah er de neste på listen over spillere som gjerne blir byttet ut. Nå er det ikke uvanlig at det er angriperne som blir byttet ut, og da ofte mot slutten, noe som er tilfellet med både Mané og Salah i stor grad. Can har forlatt banen fem ganger, og Georginio Wijnaldum tre ganger, som gir en antydning om at midtbanen har slitt med å fungere en del kamper.

Daniel Sturridge er alltid et aktuelt alternativ når han er på benken, og en type som både kan byttes inn tidlig og byttes ut med en del minutter igjen når en ser at det ikke fungerer for spissen. James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain er allsidige spillere som kan dekke flere plasser, og det er ingen overraskelse at begge har blitt byttet inn fire ganger i Premier League denne sesongen. Et tall som også gjelder for det unge spisstalentet Dominic Solanke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]