Dette skriver avisene:«Maribor hadde ingen steder å gjemme seg»

Selv for en klubb med en flott merittliste i Europa var dette en kveld hvor rekorder ble satt.

18. okt 2017 kl 11.37 Einar Kvande

Daily Mail mener at Liverpool var modige som stilte i sine selvlysende oransje tredjedrakter.

– De ville ikke hatt noe sted å gjemme seg om det hadde gått galt. Heldigvis for Jürgen Klopp vil denne kampen huskes for prestasjonen og ikke for draktene.

– Klopp ønsket en seier for å markere toårsdagen for sin første kamp som Liverpool-manager, men kunne ikke ha drømt om det spillerne hans ga ham.

Liverpool satte sju mål bak Maribors keeper, og knuste sitt beste borteresultat i Europa, som tidligere lød på 5-0. Et resultat man oppnådde både i 1964, 1976 og 2001.

The Times mener at Liverpool har vært nær ved å få en brakseier som dette i ukesvis. Maribor ble det uheldige offeret.

– Tilbake i Europas elite har det tatt tid for Liverpool å akklimatisere seg, men her opptrådte de med overlegenhet.

Milner imponerte

Daily Telegraph skjønner ikke hvorfor James Milner ikke har fått startet hyppigere for Liverpool. Klopp gjorde tre endringer på laget. Jordan Henderson ble overraskende benket. James Milner tok både plassen hans og kapteinsbindet.

– Milner var strålende i en fremskutt midtbanerolle, og det er mystisk at han ikke har fått starte hyppigere, skriver avisen.

The Guardian skriver at Liverpool virket ivrige etter å få sin første seier i Champions League-gruppen.

– Det kom tydelig frem under Jürgen Klopps pressekonferanse før kampen at Liverpool ønsket å revansjere poengene som ble avgitt mot Sevilla og Spartak Moskva. Det var åpenbart fra laguttaket at han ikke tok noen sjanser mot de slovenske mestrene. Det endte med en dominerende og klinisk forestilling hvor Maribor ble rundspilt fra første fløytesignal av.

Enda en rekord

Liverpool vant sin største borteseier i Europa noensinne, og tangerte den største borteseieren i Champions League av noe lag.

BBC bringer enda en rekord til bordet. 7-0 er nemlig den største borteseieren til noe engelsk lag i Europacupens historie. Leeds slo Lyn 6-0 i oktober 1969, mens Manchester United vant med samme sifre over irske Shamrock Rovers i september 1957. Nå har Liverpool slettet erkerivalenes rekord fra historiebøkene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]