Markering av Kenny Dalglish Stand før Man Utd kamp

Liverpool vil bygge opp stemningen før møte med erkerivalen med offisielt å åpne Kenny Dalglish Stand neste lørdag, hvor legenden vil bli behørig hyllet.

6. okt 2017 kl 13.31 Torbjørn Flatin

Liverpool FC har tidligere annonsert at de ville omdøpe det som var Kemlyn Road Stand, og fra 1992 Centenary Stand, til Kenny Dalglish Stand.

Av mange oppfattet som tidenes beste spiller i Liverpool FC, hadde Dalglish i tillegg stor suksess som spillende manager og manager. På Merseyside vil han nok likevel av mange bli husket minst like mye for den innsats han gjorde i etterkant av tragedien på Hillsborough i 1989, da skotten ledet laget som manager.

De siste dagene har det vært arbeidet med å få opp lysende skilt og øvrig grafikk, før den offisielle åpningen i forkant av kampen mot Manchester United lørdag 14.oktober.

Et bilde av King Kenny vil også pryde kamp-programmet.

John W Henry om Kenny Dalglish

«Det er et bevis på den historie og status som er Liverpool til del at vi ikke mangler virkelig store personer, slike som lett vil kunne pryde en tribune på Anfield», sa formann John W Henry da man offentliggjorde forandringen til Kenny Dalglish Stand for langsiden på motsatt side av Main Stand.

«Den betydningen som Kenny Dalglish har hatt som person overfor denne klubben gjør at det knapt føles tilstrekkelig å gjøre til kjenne hans bidrag på denne måten.»

«Han er unik ut fra det han har oppnådd som spiller og manager, men Kenny’s bidrag til Liverpool går lenger enn mål som er scoret, poeng som er oppnådd og sølvtøy som har kunnet plasseres i premieskapet.»

«Hans verdier er Liverpools verdier, han representerer hva som er best med denne fotballklubben. Det lederskap og den trøst som han ga til individuelle, klubben og byen da den prøve å håndtere den sorg og den tragedie som følge av Hillsborough, det overgikk sportslige prestasjoner.»

«Hans navn er synonymt med vår klubb, med vårt hjem og byen Liverpool. Nå vil det bli like synlig som det er håndgripelig.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]