Dette skriver avisene:«Mourinho parkerte bussen»

Jose Mourinhos defensive tilnærming til oppgjøret på Anfield var et bevis på Liverpools fremgang, mener engelske aviser.

15. okt 2017 kl 11.18 Einar Kvande

– Etter all opphausingen på forhånd ble dette et antiklimaks, skriver James Pearce i Liverpool Echo om den målløse affæren på Anfield.

– De vil ikke være så passive denne gangen. De er et mye bedre lag nå, sa Jürgen Klopp før kampen.

Pearce konstaterer at Liverpool-manageren tok feil.

– Mourinho parkerte ikke bare bussen. Han bygde en mur av stål rundt den, skriver Echo-journalisten.

– Selv om Manchester United har fått en meget god start på sesongen viste de mindre ambisjoner enn de gjorde på Anfield for ett år siden, mener han.

– Selv om Mourinho har brukt 300 millioner pund på dette laget, så turte de sjelden passere midtlinjen. De var for redde til å utfordre Klopps lag. United var kun ute etter å ri av stormen.

Pearce gjør narr av Mourinhos påstand om at Manchester United hadde «god kontroll» i første omgang.

– Det var enveiskjøring. Liverpool var definitivt i førersetet, men misbrukte sjanser nok en gang. David de Gea gjorde også en meget god redning da han stoppet Joël Matips avslutning, konstaterer han.

– Andre omgang fortsatte i samme spor. Det var angrep mot forsvar, men Phllippe Coutinho og Mohamed Salah forsvant mer og mer ut av kampen. De røde løp gikk tomme både for energi og ideer.

Statistikken viser at Liverpool hadde ballen 62% av tiden, og noterte 19 avslutninger på mål mot Uniteds seks. Men vinnermålet klarte de ikke å gjøre.

– Dommedagsprofetene vil påpeke at Liverpool bare har ett poeng mer etter åtte Premier League-kamper enn de hadde for to år siden da Brendan Rodgers fikk sparken, påpeker Pearce.

– Applausen etter kampslutt tyder imidlertid på at støtten til Klopp fra The Kop fortsatt er like sterk. De tror fortsatt, og med rette.

Dårlige skudd

United parkerte bussen nok en gang, for å få med seg ett poeng, skriver Graeme Souness i The Times.

– Manchester United hadde bare seks ballberøringer innenfor Liverpools 16-meter. Liverpool hadde 32 i motsatt enda, konstaterer han.

– United-manageren gikk til verket som det var en bortekamp i cuprundene i Champions League, mener han.

– Alt handlet om å ikke tape. Tap ville ha ødelagt lagets selvtillit og gitt overtaket til Manchester Uniteds rivaler, inkludert Liverpool. Ett poeng gjør at United fortsatt har heng på City.

– Liverpool-fans er klar over at selv om Mourinho liker å parkere bussen midt i veien, så fører det ofte til at lagene hans stjeler et mål på en kontring. De husker godt Chelseas 2-0 seier på Anfield i 2014, som stakk kjepper i hjulene for Liverpools tittelsjanser. Dette påvirket også tydelig Jürgen Klopps til nærming til kampen.

– Liverpool-manageren la heller ikke all vekt på å angripe, i og med at han stilte med midtbanetrioen Can, Henderson og Wijnaldum.

– Mourinho lever av taktisk dårskap fra motstanderen som en sulten gribb lever av kadaver, og Liverpool gikk ikke hensynsløst i angrep fordi de ønsket ikke å tape 1-0 etter bare en seier på de sju siste kampene. Klopp hadde trengt mer kreativitet fra Coutinho, Salah og Firmino. Dessverre klarte ingen av dem å varte opp med det. Spesielt var skuddene deres svake.

Ingen ambisjoner

David de Gea var helten da Jose Mourinho nok en gang parkerte bussen, melder Sam Wallace i Telegraph.

– Dersom du er av den oppfatning at en gammel klassiker i England bør spilles med litt mer ambisjon av Manchester United på Anfield, så har Jose Mourinho en klar melding til deg, og den meldingen er at det er du som er problemet, ikke de ni spillerne han la foran egen 16-meter, skriver Wallace.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]