Pressekonferanse i Slovenia:– Maribor er et offensivt, bra lag

Jürgen Klopp og Dejan Lovren har møtt pressen foran Maribor-kampen.

16. okt 2017 kl 17.51 Marius Rabben

På plass i Slovenia møtte først manageren, deretter Dejan Lovren, pressen foran tirsdagens Champions League-oppgjør.

(Se video av pressekonferansen i vinduet over.)

– Vi må minne oss selv på at det (prestasjonen mot Man Utd) var bra, for resultatet gjenspeiler ikke det. Prestasjonen på lørdag bør gi oss selvtillit, noe vi ikke manglet før den kampen. Vi må være modige, og vi må være konsentrerte.

Om å rullere på laget

– Dette er absolutt ikke plassen for å gjøre store forandringer. Det kommer kanskje én eller to endringer, så vi får se.

– Jeg har hørt at stadionet ikke alltid er like høylytt, men det kommer til å være utsolgt og en spesiell atmosfære i morgen.

Klopp får spørsmål om dette er en kamp Liverpool føler de må vinne.

– Dette er den eneste kampen vi skal spille i morgen, så vi er veldig fokuserte. Vi har allerede kastet bort poeng, og vi ønsker å avansere til neste runde. Vi må opptre veldig bra dersom vi skal få med oss et resultat herfra.

Om Maribor

– Vi møter et typisk bra, europeisk lag som spiller god fotball. Maribor er et godt fotballag, godt organiserte og har erfaring.

– Vanligvis er Maribor et kreativt topplag som fokuserer på å angripe og styre kamper i Slovenia, så ja, i noen perioder må de nok være kompakte og samlet. Samtidig gjelder det motsatt vei. Det er noe vi må være forberedte på.

– Vi har god selvtillit. Det er lett å glemme hvor hardt vi kjempet for å være i Champions League. Vi har bare tapt to kamper, hvorav én i ligacupen og den andre med ti mann mot Manchester City. 99 prosent av alle lag ville tapt for Manchester City nå.

Om hvor langt Liverpool kan nå i Premier League og Champions League denne sesongen:

– Jeg vet ikke. Det kommer an på kampene. Jeg tenker ikke på det nå, jeg er kun interessert i morgendagens kamp.

Lovren om Lukaku

Dejan Lovren kommer inn og tar over plassen til manageren, og får først spørsmål om situasjonen hvor han liggende fikk hælen til Romelu Lukaku i hodet.

– Han kunne ha flyttet seg. Min ærlige mening er at han gjorde det med vilje, kanskje fordi han var nervøs under kampen. Selv om det skjer, pleier man å beklage seg. Jeg vil ikke si at jeg er skuffet (over at FA valgte å ikke straffe spissen). Sånt skjer i fotballen. Vi må bare legge det bak oss og se fremover.

– Det er helt klart frustrerende (etter 0–0 mot Man Utd), for vi spilte mye bedre enn dem. Men stemningen i garderoben er ikke dårlig. Vi har god selvtillit.

– De to kampene mot Maribor er veldig viktige. Vi respekterer alle klubber, og vi vet at dette blir en tøff utfordring for oss. Vinner vi disse kampene, tror jeg det er store muligheter for at vi kan avansere fra gruppa.

Om det defensive: – Vi forsvarte oss veldig bra som lag mot United, og tillot dem ikke å kontre. Vi har vist hva vi er i stand til.

Ikke lenger skadet

Lovren bekrefter at han ikke lenger sliter med skader.

– Jeg er skadefri nå. Jeg har hatt problemer med ryggen og lysken. Jeg sto over første kamp under landslagsoppholdet, og det hjalp meg. Jeg slet, men nå er det over, og jeg føler meg bra.

Om det hektiske kampprogrammet denne sesongen.

– Da Klopp kom hit, var vi i Europa League, så dette er noe vi er vant til. Alle ønsker å spille i Champions League.

– Blir ikke enkelt

NK Maribor er på ingen måte et ukjent lag for Lovren.

– Personlig har jeg vært interessert i Maribor fra tidligere, siden jeg spilte i Kroatia. Jeg har alltid respektert denne klubben, som har mange gode spillere og er her med god grunn. De fortjener å spille i Champions League. Dette kommer ikke til å bli enkelt for oss, men jeg tror på suksess for oss i morgen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]