Paul Joyce:Problemene Klopp må ta seg av

– Liverpool returnerte til eliten, men spørsmålet er om de har gjort nok for å bli der.

24. okt 2017 kl 14.59 Arve Vassbotten

The Times sin Northern Football Correspondent, Paul Joyce, tar i tirsdagens utgave av avisene en nærmere titt på de utfordringene Jürgen Klopp har med å snu Liverpool-skuta.

Joyce mener at det virker som en klokere og klokere beslutning at Liverpool allerede har sikret seg Naby Keita til neste sommer, både fordi veien til Champions League-deltagelse nå ser tøffere ut og på grunn av problemene klubben har hatt på overgangsmarkedet i sommer.

«Liverpool feilet med å få mest mulig ut av Champions League i 2014, og de var nå ute av stand til å manipulere markedet etter at Klopp hadde gjort grunnarbeidet ved å overtale spillere. Liverpool returnerte til eliten, men spørsmålet er om de har gjort nok for å bli der», skriver Joyce.

Blindsone

Han mener også manageren har oversett problemområder som har vært i klubben lenge.

«Klopp sliter til tider med å forstå det han ser på som negativitet rundt Liverpool, men realiteten er at negativiteten ofte er forankret i en logikk. Problemer som var der da han tok over for to år siden, er fortsatt aktuelle».

Han nevner så spesifikt Simon Mignolet og Lovren.

«Han har valgt å fortsette med spillere som kan være på toppnivå, men som i løpet av en sesongen er for sårbare».

Han mener utsagnet til Klopp om at det ikke fantes andre alternativer enn Virgil van Dijk, er motbevist blant annet ved Tottenhams kjøp av Davinson Sánchez.

Kreves en stor U-sving

The Times-journalisten har liten tro på at Southampton vil være villig til å selge nederlenderen i januar heller.

«Det kreves en stor U-sving for at de endrer standpunkt på nyåret, selv om Liverpool igjen står klare med sjekkhefte», mener han.

Selv om mye har handlet om Lovren de siste dagene, slipper ikke Joël Matip unna i Joyce sin analyse heller.

«Matip er heldig som har Lovren som kan ta støyten for øyeblikket, for han gjør ikke nok for å sikre bak.»

Lovren måtte av banen etter 31 minutter mot Spurs, men Joyce tror likevel kroaten er tilbake mot Huddersfield, spesielt fordi det mangler alternativer.

«Lovren må også spille mot Huddersfield Town for å bygge opp selvtilliten. Å holde han ute av laget er ikke løsningen», skriver han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]