Savner å spille fast

Danny Ward innrømmer at han så kampen mot Huddersfield i helgen fra tribunen med blandede følelser.

31. okt 2017 kl 16.55 Einar Kvande

Ward tilbrakte som kjent forrige seg på lån hos nettopp Huddersfield, og Liverpool-målvakten var sentral da Yorkshire-klubben spilte seg opp fra Championship til Premier League.

Da klubben han spilte for i fjor besøkte Anfield i helgen, satt keeperen på tribunen med en vond rygg. Men selv når han har vært skadefri har det ikke blitt mye spilletid på Ward i Liverpool denne sesongen.

– Det var hyggelig å se noen kjente ansikter, og tilbringe litt tid sammen med dem. Jeg ønsker at Huddersfield gjør det bra, og ønsker klubben alt godt, men selvsagt ønsket jeg at Liverpool skulle vinne denne kampen, forteller 24-åringen til The Huddersfield Daily Examiner.

– Men det er hyggelig å se Huddersfield-guttene spille på dette nivået. Det er spesielt for alle å komme til Anfield.

En førstelagskamp

I Liverpool er Ward blitt avspist med en førstelagskamp denne sesongen. Den kom i ligacupen, i 2-0 tapet for Leicester på King Power Stadium i september. Waliseren innrømmer at han er frustrert over å befinne seg bak Simon Mignolet og Loris Karius i keeperkøen på Anfield.

– Som fotballspiller ønsker du å spille, men slikt som dette skjer. Det er en del av denne sporten, ikke minst for en keeper, innrømmer sisteskansen.

– Situasjonen er som den er. Jeg savner selvsagt å spille fast, men her handler det om å synke eller svømme.

– Du har to alternativer. Det ene er å akseptere situasjonen og bare gi opp. Alternativet er å ha tro på deg selv, trene så hardt som du kan og forsøke å bli bedre, i håp om å spille deg inn på laget til neste kamp.

– Du må være mentalt sterk. Det er vanskelig å se på fra sidelinjen, men det er fotball, og noen ganger må du bare svelge stoltheten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]