Slik ble Isak (13) fra snøfylte Tromsø oppdaget av Liverpool

Mandag tok Isak Hansen-Aarøen på seg Liverpool-drakten for første gang. Om en måned er han i gigantklubben på prøvespill.

31. okt 2017 kl 10.36 Lars Eidissen og Øyvind Sivertsen, iTromsø

Han er oppvokst et steinkast fra Alfheim stadion og har hatt Manchester United som sitt store favorittlag i engelsk fotball.

I høst fikk den unge fotballspilleren en beskjed som kan snu litt opp ned på lojaliteten til engelske klubblag. Dette skriver iTromsø.

For storklubben Liverpool FC har invitert den offensive midtbanespilleren til et åtte dager langt prøvespill i England fra slutten av november.

– Jeg ble bare helt sykt glad da jeg fikk vite det. Det er veldig stort for meg. Det er dette jeg har trent for, sier Isak Hansen-Aarøen til iTromsø.

– Kjempestolt

iTromsø møter han hjemme i huset i Alfheimvegen, kun et par hundre meter fra Alfheim stadion, sammen med mamma Marianne Hansen og lillesøster Marthe (11).

– Jeg er kjempestolt. Men ikke så overrasket. For Isak er veldig god og trener utrolig mye, sier lillesøsteren.

STOLTE:
STOLTE:  Mamma Marianne Hansen, lillesøster Marthe (11) og familievalpen Boss gleder seg stort med Isak Hansen-Aarøen for at 13-åringen får drømmesjansen med prøvespill i den engelske gigantklubben Liverpool FC.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Vi tenker først og fremst på at dette blir en kjempefin opplevelse for Isak. Fotball skal være artig og positive opplevelser. Åtte dager i Liverpool er noe han kan se tilbake på resten av livet, sier Marianne Hansen om Liverpool-eventyret som venter.

Oppdaget i Danmark

Hun forteller at sønnen først kom i søkelyset til Liverpools skandinaviske speider Mads Jørgensen under turneringen Audi Cup i Danmark i sommer.

– Der gjorde Isak det bra, og Mads tok kontakt med oss og sa at han ville følge med utviklingen videre og etter hvert se kamper med TIL D, forteller mamma Hansen.

Prosessen ble fremskyndet fra uventet hold, da iTromsø streamet en nasjonalt G14-kamp mellom Troms- og Finnmark Fotballkrets mot Telemark. Hansen-Aarøen imponerte i sin «10er»-rolle som hengende spiss, og serverte tre målgivende pasninger.

– Dere spilte faktisk en rolle der. Tilbudet fra Liverpool kom mandagen etter at Jørgensen hadde sett den kampen på stream. Han hadde planlagt å se TIL D etter hvert, men ikke gjort det da, sier Marianne Hansen lattermildt.

Sjeldent talent

Isak Hansen-Aarøen har tross sin unge alder lenge markert seg som et sjeldent fotballtalent, og allerede som 10-åring vant han et besøk i den engelske klubben Manchester United gjennom en ferdighetskonkurranse i fotball.

Manchester United har også vært favorittklubben gjennom oppveksten.

– Tidligere ville jeg ikke ha så mye med Liverpool å gjøre. Men nå har det forandret seg. Jeg ser en del Liverpool-kamper og liker jo flere av spillerne der, Phillipe Coutinho og (Sadio) Mané, sier 13-åringen med et smil.

NYTT FAVORITTLAG?:
NYTT FAVORITTLAG?:  – Jeg har begynt å se mange Liverpool-kamper, sier Isak Hansen-Aarøen, som er oppvokst som Manchester United-supporter, men som nå skal på prøvespill hos Uniteds erkerivaler Liverpool FC.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Roser TIL-oppfølging

Fra han var 10 år gammel har Hansen-Aarøen vært tilknyttet TILs utviklingsavdeling. Der spilte han først med to-tre år eldre gutter. Nå spiller han på 14-årslaget TIL D og hospiterer en del for guttelaget (opp til 16 år) TIL C.

– Hvilke ambisjoner har du som fotballspiller?

– Drømmen min er å bli verdens beste fotballspiller – å bli så god som mulig. Jeg sier ikke nei til å spille for Liverpool FC.

TIL D-trener Stian Ryslett har fulgt Hansen-Aarøen i flere år. Han er ikke tvil: Isak er det største fotballtalentet han har vært trener for.

– Det spesielle er at han har en totalpakke som er sjelden. Han er et fysisk unikum. Det er sjelden at spillere har kombinasjonen meget bra utholdenhet og hurtighet/eksplosivitet. Isak har et godt overblikk og gjør valg som er på et annet nivå enn de han spiller med. Han ser muligheter som vi på sidelinja ikke ser, sier treneren.

Stresser ikke

Mamma Marianne sier at familien ennå ikke har brukt tid på å tenke over scenarioet at eldstesønnen kan få muligheten til å begynne på Liverpools fotballakademi.

– Det har vi ikke tenkt noen tanker om i det hele tatt. For oss er det dette oppholdet nå og hva som skjer, det får vi se etter hvert, sier mamma.

– Jeg håper det kommer til å skje en dag. Men det er ikke noe stress med å dra dit. Jeg har det bra her, jeg har god nok trening her også, sier Isak selv.

For Hansen-Aarøen er svært takknemlig for oppfølgingen og hverdagen han har i TIL.

– Jeg har trent mye og har fått spille med TIL helt fra jeg var syv år. De har fulgt meg bra opp. Det har vært lett for meg å ha egentrening og jeg har fått låne utstyr av dem. Jeg trener så mye ekstra som jeg klarer, men hvis jeg er sliten, så tar jeg meg en dag av, sier Isak Hansen-Aarøen.

Får «norsk mentor»

Liverpool-speider Mads Jørgensen ønsker ikke å uttale seg til media. Isak og familien har fått mye informasjon om det kommende oppholdet.

Blant annet vil man gjøre tromsøgutten kjent med en annen norsk spiller i Beatles-byen. Edvard Sandvik Tagseth (16) fra Frosta er kaptein for Liverpools U18-lag, som trenes av ingen ringere enn Steven Gerrard.

– Jeg har fått beskjed om at jeg skal møte Edvard og at han skal fortelle meg litt om hvordan det er der, forteller Isak Hansen-Aarøen.

13-åringen ser fram til å se nivået på de beste spillerne i verden.

– Jeg gleder meg til å se hvor jeg ligger blant de beste rundt omkring i verden. Å se om jeg gjør det bra nok og trener nok, avslutter den talentfulle unggutten.

Av Lars Eidissen og Øyvind Sivertsen / iTromsø

Har du innspill til journalisten?