– Vi burde hatt straffespark

Jürgen Klopp mener at Philippe Coutinho burde hatt straffespark i kampen mot Manchester United.

14. okt 2017 kl 20.40 Einar Kvande

Liverpool klarte ikke å få hull på byllen mot Manchester United, selv om både Joël Matip og Emre Can var svært nære å klare det.

– Det var tydelig at de hadde en mer defensiv tilnærming enn oss, men det er helt greit. Det virket for meg som de ønsket ett poeng. Hadde de fått tre, hadde de selvsagt tatt alle tre, men vi ønsket tre. Så de er fornøyde, mens vi ikke er det. Det var lett å se, uttalte Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter kampen mot erkerivalen.

– Vi styrte kampen. Manchester United løp mye, men vi dominerte. Men vi spilte på hjemmebane, så vi bør dominere. Jeg synes det var en grei prestasjon fra vår side. Det er ikke min jobb å vurdere Manchester Uniteds prestasjon, fortsatte Liverpool-manageren.

Straffe og rødt kort

– Vi skapte kanskje ikke nok sjanser. Hadde vi vunnet våre fem siste kamper hadde ikke dette vært tema. Vi skapte nok sjanser til å vinne kampen, og vi burde hatt et straffespark. Kanskje skulle de hatt et rødt kort også.

– Dere kan skrive hva dere vil, men vi må fortsatt være positive. For meg er det enkelt, for denne kampen gir meg nok grunner til å være positiv.

– Guttene presterte bra, og har lært mye av den forrige kampen. Vi beskyttet forsvaret vårt perfekt mot et av de beste kontringslagene i verden. Dersom du ikke beskytter forsvaret mot Mkhitaryan vil han løpe herfra til Manchester med ballen. Og Lukaku er det vanligvis ikke mulig å forsvare seg mot. Vi forsvarte oss godt mot ham. Martial, Rashford og Young, vi gjorde det bra mot alle disse. Det var bra. Men det var ikke perfekt, for da ville vi ha vunnet.

– Vi hadde en stor sjanse, pluss at vi skulle hatt et straffespark. Det kunne ha gitt oss en 2-0 seier. Hvilket resultat forventer du deg mot Manchester United? Det er ikke mange kamper hvor de sover i 90 minutter, slik at du kan gjøre som du vil. De forsvarte seg med ni spillere i og rundt feltet. Det er helt greit. Jeg dømmer dem ikke for dette. Det gjør bare jobben vår litt mer vanskelig.

– Men vi kom oss gjennom likevel. Vi klarte likevel å spille fotball. Vi hadde skudd, vi hadde innlegg. Innlegg som gikk mot fremste stolpe når det ikke var noen der, og innlegg som gikk mot bakre stolpe når det ikke var noen der. Det er sant, men slik er fotballen.

– Du kan ikke kjøpe deg lettkjøpte mål. Du må jobbe for de. Jeg er glade for at guttene var villige til å jobbe for poengene nok en gang. Du kan ikke ta det for gitt at de fortsatt har selvtilliten i orden, for selvtillit er noe som vokser når ting går bra.

– Jeg sa til dem etter kampen at det ser ut som vi har bestemt oss for å ta den vanskelige veien da vi sluttet oss til Liverpool. Man kan selvsagt ikke vinne noe om man spiller feriefotball, men vi spiller ikke feriefotball. Vi jobber virkelig hardt. Guttene gjør det. Jeg liker virkelig hvordan de håndterer situasjonen.

– Om vi kan gjøre det bedre? Ja. Men er det sannsynlig at du vil gjøre det mye bedre i denne kampen? Jeg tror ikke det. Min jobb er å be om det jeg kan få, og ikke be om at vi spiller som Barcelona etter tre 6-0 seire i de tre siste kampene. Vi må spille så bra som mulig, og det gjorde vi, og nå ser vi fremover.

Ingen nye skader

– Slik det ser ut nå har vi ikke fått noen nye skader. Ikke engang småskader, såvidt jeg vet. Det er bra.

– Vi skal ut i en ny kamp på tirsdag, og deretter neste søndag. Uken deretter er det nye kamper. Det er bra.

– Det ville ikke ha vært bra om vi hadde sett på tabellen og tenkt at dette går ikke bra. Et lag som kan bli mestere denne sesongen besøkte oss, og de var ikke bedre enn oss. Det er ikke som vi kommer fra to forskjellige planeter. Det er ikke slik at de er veldig gode, mens vi ikke kan finne inngangen til stadion engang. Det er greit slik det er, og vi vil stå på videre.

– Folk som forstår fotball skjønner at vi ikke kan skape 20 sjanser mot Manchester United. Det er rett og slett umulig. Ikke engang Barcelona på sitt beste ville ha gjort det.

– United kommer ikke til å tape mange kamper denne sesongen. Så jeg skjønner ikke hvorfor folk mener vi burde gjort mer offensivt i denne kampen. Jeg kan ikke tenke på dette. Det er greit med høye forventninger, det kan jeg håndtere lett, så det er ikke noe problem. Vi har store forventninger til oss selv. Denne sesongen er ikke over. Det viktigste fremover er at vi utvikler oss og presterer, og det skal vi gjøre.

– Frem til nå har vi ikke fått godt nok betalt for dette. Det mener jeg er opplagt. Du kan skylde på oss og si at vi ikke tar godt nok vare på sjansene, og hvem er ansvarlig for det? Vi er ansvarlige for det, men du kan bare skape sjanser i håp om å score, og det gjorde vi nok en gang.

Er blitt bedre til å beskytte forsvaret

– Jeg tror alle som har sett kampene våre har sett at vi kunne ha vunnet dem alle, selv mot Manchester City, selv om det nok høres sprøtt ut. Så jeg er fornøyd med stabiliteten i våre prestasjoner. Vi har utviklet oss som lag igjen, og fra forrige kamp til den i dag har vi forbedret oss mye når det gjelder å beskytte forsvaret vårt når vi selv går fremover på banen.

– Newcastle hadde ikke mange kontringer, men de hadde flere kontringer enn Manchester United hadde i dag, nettopp fordi vi gjorde det bedre i disse situasjonene i denne kampen mot Manchester United.

– Vi tok deres nøkkelspillere og kontringene deres ut av kampen, og vi var likevel modige nok til å skape ting selv.

– Hadde vi vært dumdristige ville vi ha skapt ting uten å beskytte forsvaret vårt. Vi kunne kanskje ha skapt et par sjanser til da, men da kunne det fort ha stått 4-0 til United allerede før vi hadde våknet.

– Ønsker du å være fornøyd i dag, kan du være fornøyd. Selv tenker jeg at dette kanskje ikke var så ille, og så ser vi fremover. Nå reiser vi til Maribor, så Tottenham og deretter møter vi Huddersfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]