– Vi takker Kenny for alt han har gjort for denne klubben

Jürgen Klopp hyller Kenny Dalglish når hans mannskap skal spille foran The Kenny Dalglish Stand for første gang.

14. okt 2017 kl 10.56 Einar Kvande

I går ble Centenary Stand offisielt omdøpt til The Kenny Dalglish Stand, som en takk for alt Liverpool-legenden Kenny Dalglish har gjort for Anfield-klubben.

– Jeg var så heldig at jeg fikk være i samme rom som Kenny den dagen eierne fortalte ham at de ønsket å hedre ham på denne måten, forteller Jürgen Klopp i kamp-programmet «This is Anfield».

– Når du er så heldig å få tilbringe tid sammen med Kenny blir det åpenbart at han er en mann som setter alle andre foran seg selv. Det skinner gjennom at de viktigste menneskene i hans liv er hans utrolige kone, Marina, hans barn og barnebarn, og hans nære venner. Men denne fotballklubben betyr også alt for ham, fortsetter Liverpool-manageren.

– Han snakker om Liverpool FC som han snakker om et familiemedlem. Det elsker jeg. Han vil ikke høre snakk om hva han har gitt til denne klubben og byen, og vil isteden begynne å prate om hva klubben og byen har gitt ham.

– Jeg har ikke tilbrakt så mye tid sammen med Kenny som jeg skulle likt å gjøre, men han sender meg alltid meldinger med støtte, og spesielt når det går dårlig. Det betyr mye for meg personlig, som manager for klubben.

– For meg er det fortsatt ganske surrealistisk å få tekstmeldinger fra Kenny. Han er et ikon. Meldingene er fulle av lidenskap og følelser. De forteller meg at han har klubbens beste interesser i blodet. Hans handlinger viser at han virkelig bryr seg om klubben. Han ser på Liverpool som en del av familien, og beskytter klubben på samme måte.

– I dag håper jeg virkelig han tar til seg hyllesten og feiringen av det han har oppnådd og bidratt med. Jeg håper han innser at vi alle setter pris på det han har gjort for klubben, og vil fortsette å gjøre det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]